Ρωσία: Ξεμένουν από… σαμπάνια οι ρωσικές ελίτ
Αναστάτωση στις ρωσικές ελίτ έφερε ο νέος νόμος του Πούτιν, που βαφτίζει «σαμπάνια» του ρωσικούς αφρώδεις οίνους και ονομάζει τη γαλλική σαμπάνια... αφρώδη οίνο
Οι ρωσικές ελίτ θα μείνουν χωρίς Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon; Είναι πιθανόν, αν ο όμιλος LVMH κάνει πράξη την απειλή του να σταματήσει τις εξαγωγές της σαμπάνιας, αντιδρώντας στο νέο νόμο του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που βαφτίζει «σαμπάνια» του ρωσικούς αφρώδεις οίνους και ονομάζει την σαμπάνια… αφρώδη οίνο.
Για την ακρίβεια, ρύθμιση του νέου νόμου ορίζει πως μόνο οι ρωσικοί αφρώδεις οίνοι θα ονομάζονται πλέον σαμπάνια, ενώ η πραγματική γαλλική σαμπάνια θα πρέπει στο εξής να ονομάζεται αφρώδης οίνος.
Η ρωσική θυγατρική του γαλλικού ομίλου LVMH, που παρασκευάζει τις διάσημες σαμπάνιες Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon, προειδοποίησε ήδη τους τοπικούς της συνεργάτες ότι απαντά στο νέο νόμο σταματώντας τις αποστολές προς την Ρωσία.
Ο όρος «σαμπάνια» αποτελεί ονομασία προελεύσεως, τον οποίο υπερασπίζεται με πάθος η Γαλλία, υπενθυμίζοντας ότι η σαμπάνια πρέπει να προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή της Καμπανίας για να έχει το δικαίωμα να ονομάζεται «σαμπάνια».
Η απόφαση αυτή δεν θα προκαλέσει σεισμό στην αγορά, θεωρεί ο Ρώσος ειδικός του τομέα, Βαντίν Ντρομπίζ, υπενθυμίζοντας ότι ο όμιλος LVMH κατέχει αρκετά περιορισμένο μέρος της αγοράς στην Ρωσία και είναι πεπεισμένος ότι οι Ρώσοι πελάτες θα βρουν ισάξια εναλλακτικά προϊόντα.
«Δεν θα υπάρξει πραξικόπημα ή αυτοκτονίες εν σειρά στους κόλπους των ρωσικών ελίτ, απλά και μόνο επειδή δεν θα βρίσκουν πια Moët», ισχυρίζεται χαρακτηριστικά.
Την άποψή του δεν συμμερίζεται καθόλου η Άννα Τσερνισόβα, σύμβουλος αγοράς, που αναρωτιέται για τον σκοπό του νέου νόμου.
«Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπά, οι πελάτες μου προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν», λέει η Τσερνισόβα, μία από τις επαγγελματικές δραστηριότητες της οποίας είναι να βοηθά τους πελάτες της να συγκροτήσουν κάβες με μπουκάλια εξαιρετικού χαρακτήρα.
«Πώς θα οπισθοχωρήσουν; Πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι αγαπούν αυτές τις σαμπάνιες», λέει μάλιστα και αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του ρωσικού κοινοβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιταλία: Παγώνια προκαλούν εμφύλιο σε χωριό – «Δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε από τις κραυγές»
- Άνδρος: Το χρονικό της βύθισης του «CORSAGE C» – Ο πλοίαρχος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
- ΠΑΕ Ολυμπιακός για Σταύρο Τσώχο: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
- Κρήτη: «Φύγε, θα γίνει το κακό» – Οι εκκλήσεις της οικογένειας στον 20χρονο μετά το θανατηφόρο τροχαίο το 2023
- Ο Πολ Όστερ ήταν φίλος μου – H Σίρι Χούστβεντ μελετά την αγάπη και την απώλεια
- Χανταϊός: Νοσηλεύεται στη Ζυρίχη επιβάτης του MV Hondius – Τρία κρούσματα μεταφέρονται στην Ολλανδία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442