Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης - Λένα Δροσάκη: «Μιλήσαμε για τις παρενοχλήσεις για να μη φοβάται πια κανείς»

Πέτρος Φιλιππίδης – Λένα Δροσάκη: «Μιλήσαμε για τις παρενοχλήσεις για να μη φοβάται πια κανείς»

Στη μακροσκελή συνέντευξη που παραχώρησαν στο περιοδικό ΟΚ!, η Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησαν για το ελληνικό #MeToo, την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και τις ελπίδες τους για το ελληνικό θέατρο

Μια ιδιαιτέρως εξομολογητική συνέντευξη παραχώρησαν στο περιοδικό ΟΚ! η Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την πολύκροτη καταγγελία της Λένας για την παρενόχλησή της από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Τόσο η ίδια η Λένα Δροσάκη όσο και η σύζυγός της, τοποθετήθηκαν σχετικά με το ζήτημα, μοιράστηκαν τις ελπίδες τους και έριξαν φως σε άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα:

Λένα, εσύ, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ήσασταν οι πρώτες τρεις γενναίες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ΣΕΗ για «πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους. Ήταν μια δύσκολη απόφαση;

Λένα: Πάρα πολύ δύσκολη. Το σκέφτεσαι, το ζυγίζεις, κάνεις ένα βήμα εμπρός, ένα πίσω, σε βαραίνουν οι αμφιβολίες, τα «αν». Όταν όμως τελικά την πάρεις, λυτρώνεσαι. Και ίσως λυτρώνεις και άλλους. Δε θα ξεχάσω πως λίγες μέρες μετά την καταγγελία είχαμε πάει στο σούπερ μάρκετ – εγώ, ο Αλέξανδρος, και το μωρό στον μάρσιπο.

Εκεί μας πλησίασε μια κυρία, εργαζόμενη στο κατάστημα, για να μας συγχαρεί. «Το παιδί μου», μας είπε, «θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο, αλλά εγώ φοβάμαι». «Συγγνώμη», της απάντησα, «αλλά τώρα πια δεν πρέπει να φοβάστε. Πρέπει να εκλείψει ο φόβος πια – για αυτό γίνονται όλα αυτά. Για να μη φοβάστε ούτε εσείς, ούτε το παιδί σας. Για να μπορούν τα παιδιά όλων μας να μιλήσουν ανοιχτά, να λένε «όχι», να βάζουν όρια και να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τα παραβιάζει.

Στη συνέχεια, η Λένα Δροσάκη περιγράφει το διάστημα κατά το οποίο όπως καταγγέλλει δεχόταν παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, με αποκορύφωμα την παράσταση στην οποία συμμετείχε και την οποία εκείνος σκηνοθετούσε.

Αν διάβασα σωστά, [η παρενόχληση είχε] και μια βίαιη κλιμάκωση.

Λένα: Εξαρχής το κλίμα ήταν βαρύ σε εκείνη τη δουλειά, υπήρχε ένας φόβος, ένα μάγκωμα σε όλους όσοι συμμετείχαμε στον θίασο – ανάμεσά τους και μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου. […] Στο τέλος ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για να μπορέσω να αντέξω να πηγαίνω κάθε μέρα στις πρόβες. Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να φύγω. Το είχα πει μάλιστα στην ψυχοθεραπεύτριά μου κι εκείνη με προέτρεψε να αντιμετωπίσω κατάματα το πρόβλημα. «Αλλιώς», μου είπε, «θα φτάσεις 70 χρονών και η τρύπα από το τραύμα δεν θα έχει κλείσει».

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024