Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» – Συναγερμός στα νησιά

Κοροναϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» – Συναγερμός στα νησιά

Στην χώρα μας εντοπίστηκαν άλλα 25 στελέχη της ινδικής μετάλλαξης, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 54

Σε νέα αύξηση κρουσμάτων οδηγεί η μετάλλαξη «Δέλτα» και το τέταρτο πανδημικό κύμα απειλεί πλέον σχεδόν το σύνολο του πλανήτη.

Στην χώρα μας εντοπίστηκαν άλλα 25 στελέχη της ινδικής μετάλλαξης, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 54.

Από αυτά τα οκτώ έχουν εντοπιστεί στην Αττική, 30 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα στην Αχαΐα όπως και στην Εύβοια, πέντε στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Κόρινθο, τέσσερα στη Λέσβο, δύο στην Πάρο, ένα στη Χαλκιδική, ενώ ένα έχει εντοπιστεί στο αεροδρόμιο.

Τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προβληματίζει και η αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων. Την τελευταία εβδομάδα οι διαγνώσεις αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ αυξητική τάση εμφανίζουν οι μολύνσεις στα νησιά.

Από τη Δευτέρα 103 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 108 στο Ρέθυμνο, 69 στη Ρόδο και 17 στη Μύκονο. Στο «νησί των ανέμων» σήμανε συναγερμός, καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κόκκινο.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε νέους

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων βρίσκεται πλέον στα 27 έτη, ενώ όλο και περισσότερες μολύνσεις εντοπίζονται στις ηλικίες 18-34.

Και τα περισσότερα κρούσματα όμως της μετάλλαξης «Δέλτα» εντοπίζονται σε νέους και παιδιά. Μάλιστα επιστήμονες εκτιμούν ότι τον Αύγουστο τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.000.

Αν δεν εμβολιαστεί το 80% των πολιτών τότε η χώρα κινδυνεύει να μπει σε νέα περιπέτειες το χειμώνα, τόνισε στο MEGA η Ματίνα Παγώνη.

Χθες στη χώρα μας εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της κολομβιανής μετάλλαξης, ενώ οι επιστήμονες στην Αμερική σήμαναν συναγερμό για τη μετάλλαξη «Λάμδα» που εμφανίστηκε στο Περού, καθώς είναι πιο μεταδοτική, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν καλύπτεται από τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024