Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MINI Urbanaut Vision: Πολυμορφικό όραμα για το μέλλον

MINI Urbanaut Vision: Πολυμορφικό όραμα για το μέλλον

Η ΜΙΝΙ κατασκευάζει ένα πρωτότυπο που φιλοδοξεί να μας εισάγει σε ένα «πολυμορφικό» κόσμο εξατομίκευσης ο οποίος, στο αυτόνομο μέλλον, υπόσχεται να προσαρμόζεται συνεχώς, στα ζητούμενα των επιβατών του.

Τον δύσκολο προηγούμενο χειμώνα η ΜΙΝΙ παρουσίασε το πρωτότυπο Vision Urbanaut. Σε εκείνη την επίσημη πρώτη του, το φουτουριστικό τετράτροχο, κάτι ανάμεσα σε επιβατικό van και MPV από το μέλλον, αποτελούνταν από καλοσχεδιασμένα pixel, όντας υπαρκτό αποκλειστικά σε ψηφιακή εκδοχή.

Παρά το υπερβατικό του πράγματος, η ΜΙΝΙ αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, αποκαλύπτοντας την φυσική και πλήρως λειτουργική παραλλαγή του που δίνει τη δική της εκδοχή για το αυτόνομο μέλλον.

Φυσικά με δεδομένο ότι το Vision Urbanaut εξακολουθεί να ανήκει στην σφαίρα των πρωτότυπων, η MINI φρόντισε να ακολουθήσει κατά γράμμα τις σχεδιαστικές επιταγές της πρωταρχικής ψηφιακής του αποτύπωσης, παραδίδοντας ένα τετράτροχο που θυμίζει κάτι από παιδικό παιχνίδι και σίγουρα αποπνέει κάτι από την αθωότητά του.

Ανεξαρτήτως της αισθητικής του η οποία εξυπηρετεί την μεγιστοποίηση της ευρυχωρίας και της άνεσης, το Urbanaut Vision δημιουργήθηκε ουσιαστικά υπό το σκεπτικό της μελλοντικής επικράτησης της αυτόνομης οδήγησης που σύμφωνα με την ΜΙΝΙ επιφυλάσσει πολύ περισσότερες αλλαγές στην έννοια του αυτοκινήτου, από την αυτονόητη απουσία οδηγού.

Για την ακρίβεια, το Vision Urbanaut δημιουργήθηκε προκειμένου να δείξει τις απεριόριστες δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου και τις πλείστες επιλογές εξατομίκευσης που, κατά την δική της εκτίμηση, πρόκειται να επικρατήσουν καθώς ο τρόπος που θα χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα αλλάξει ριζικά.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Vision Urbanaut υιοθετεί ένα λίγο διαφορετικό σκεπτικό εξατομίκευσης από όσα συνήθως συνεπάγεται ο όρος. Έτσι, με την επιλογή του προγράμματος οδήγησης Travel τα μπροστινά καθίσματα επιτρέπουν την περιστροφή τους δίνοντας τη δυνατότητα στους καθήμενους να επικοινωνήσουν με τους επιβαίνοντες του πίσω καθίσματος, εν προκειμένω, ενός φαρδιού και άνετου καναπέ που θυμίζει περισσότερο καθιστικό σπιτιού παρά minivan.

Μεταβλητής λογικής είναι και το ταμπλό το οποίο, βγάζει από την μέση, τιμόνι και πεντάλ, χαμηλώνει και μετατρέπεται σε χώρο για να καθήσει κάποιος και να επωφεληθεί από την ευάερη και ευήλια αίσθηση την οποία εγγυάται το pop-up παρμπρίζ. Tην ίδια ακριβώς ιδιότητα έχει και το πίσω παρμπρίζ.

Την εικόνα εξατομίκευσης συμπληρώνουν μια σειρά από προγράμματα τα οποία φέρουν τον τίτλο Mini Moments και προσφέρουν τη δυνατότητα διαφοροποίησης στοιχείων όπως το άρωμα της καμπίνας, ο φωτισμός, η μουσική ανάλογα την περίσταση και την επιλογή των επιβαινόντων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024