Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για κρούσματα στο Euro: «Ίσως είναι εστία υπερμετάδοσης»

«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για κρούσματα στο Euro: «Ίσως είναι εστία υπερμετάδοσης»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για τις πόλεις και τα γήπεδα που διεξάγεται το Euro, λέγοντας ότι ίσως είναι εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τροφοδοτεί αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κοροναϊού στην Ευρώπη, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ η Γερμανία έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την UEFA «απολύτως ανεύθυνη» .

Τα ημερήσια κρούσματα βρίσκονταν σε πτώση επί δέκα εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Euro, οπότε αυξήθηκαν κατά 10%, δήλωσε η Κάθριν Σμόλγουντ, αξιωματούχος του ΠΟΥ αρμόδια για επείγουσες καταστάσεις.

«Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τα ίδια τα γήπεδα» είπε στους δημοσιογράφους από την Κοπεγχάγη. «Πρέπει να κοιτάξουμε πώς φτάνει εκεί ο κόσμος, αν ταξιδεύει σε μεγάλα πλήθη ή λεωφορεία. Και όταν φεύγουν από το γήπεδο, μήπως πηγαίνουν σε συνωστισμένα μπαρ για να παρακολουθήσουν τους αγώνες;».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι ένα νέο πανδημικό κύμα είναι αναπόφευκτο αν οι φίλαθλοι δεν εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα.

Η UEFA, αναφέρει το Reuters, διαβεβαίωσε ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις συστάσεις των αρχών στις 11 ευρωπαϊκές χώρες όπου πραγματοποιούνται αγώνες του πρωταθλήματος.

«Οι τελικές αποφάσεις για τον αριθμό των οπαδών που παρακολουθούν ασγώνες, όπως και οι προϋποθέσεις εισόδου στις χώρες και τα στάδια, εναπόκεινται στις ευθύνες των τοπικών αρχών, των οποίων τις συστάσεις εφαρμόζει πιστά η UEFA» ανακοίνωσε.

Όμως ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ κατήγγειλε τη στάση της UEFA ως «απολύτως ανεύθυνη».

«Αδυνατώ να εξηγήσω γιατί η UEFA δεν φέρεται λογικά […] Υποθέτω ότι οφείλεται στην εμπορευματοποίηση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ζέεχοφερ υποστήριξε ότι η διεξαγωγή αγώνων με 60.000 θεατές –όπως αναμένεται να συμβεί στους ημιτελικούς και τους τελικούς στο Wembley Arena του Λονδίνου- αναπόφευκτα θα διασπείρει τον κοροναϊό.

Η Σκωτία ανακοίνωσε ότι 1.991 παρακολούθησαν αγώνες του Euro ενώ ήταν θετικοί στον κοροναϊό. Από αυτούς, οι 1294 είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο και οι 397 παρακολούθησαν στο Wembley την αναμέτρηση Αγγλίας-Σκωτίας.

Η Φινλανδία, επίσης, ανακοίνωσε ότι μολύνθηκαν 300 πολίτες της που υποστήριζαν τις ομάδες τους.

Η Ιταλία από την πλευρά της απαγόρευσε σε οπαδούς από την Αγγλία να προσέλθουν στο ματς Αγγλίας-Ουκρανίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Ρώμη, ακόμα κι αν έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια.

Σύμφωνα με την UEFA, τον αγώνα θα παρακολουθήσουν 16.000 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 25% της χωρητικότητας.

Δεδομένου ότι οι περιορισμοί της Covid-19 διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ο αριθμός των θεατών σε κάθε αγώνα ποικίλλει, από το 100% της χωρητικότητας στη Βουδαπέστη μέχρι το 24-45% σε άλλους αγώνες.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024