Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνική πολιτική στη πράξη

Κοινωνική πολιτική στη πράξη

Κοινωνική πολιτική και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι έννοιες απολύτως ταυτόσημες. Δεδομένης της εγγύτητας του θεσμού της αυτοδιοίκησης με τον πολίτη, το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών στην εποχή της πανδημίας μπήκε σε πρώτο πλάνο. Το δωρέαν τεστ ΠΑΠ που διενεργήθηκε στη Φυλή αποτελεί ακόμη μια απόδειξη του ρόλου των υπηρεσιών.

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή είχε η πρωτοβουλία για την διενέργεια δωρεάν  test pap που διοργάνωσαν από κοινού η Κοινωνική Υπηρεσία και η Αντικαρκινική Αχαρνών Φυλής.

Οι εξετάσεις έγιναν το πρωί της Πέμπτης 1η  Ιουλίου με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και κατόπιν ραντεβού στο χώρο του 1ου ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος βρέθηκε στο χώρο προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του Δημάρχου Φυλής  αλλά και τις δικές του  προς την Αντικαρκινική αλλά και τα μέλη που συμμετείχαν στην άρτια διαδικασία.

“Είμαστε πάντα ανοιχτοί και έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε πρωτοβουλίες δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σαν τις σημερινές που στην κυριολεξία σώζουν ζωές” τόνισε σχετικά.

Την Αντικαρκινική Αχαρνών Φυλής εκπροσώπησε το  μέλος της Ελένη Καμπόλη, τα δείγματα έλαβε προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της,  η  μαία Ελένη Μεθενίτη – Μπρέμπου, ενώ το  έργο της συνέδραμαν η Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Φαρμακείου και συντονίστρια δράσης Χαρά Νιτσάκη καθώς και η Προϊστάμενη του ΚΑΠΗ Ειρήνη Αλυματήρη. Τα ονόματα αναφέρονται από εμάς διότι κάποιοι άνθρωποι που προσφέρουν με το έργο τους καλό είναι να αναγνωρίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γιώργος Αντωνόπουλος και Ελένη Καμπόλη συμφώνησαν, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να συνδιοργανώσουν σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις,  για  θέματα υγείας και πρόληψης, υπηρετώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας,  με την Αντικαρκινική Αχαρνών – Φυλής.

Οι κοινωνικές δομές των δήμων τους τελευταίους μήνες έχουν να επιδείξουν χρήσιμο έργο και σε πολλές περιπτώσεις καθοριστικό για την τήρηρη της κοινωνικής ισορροπίας που δοκιμάστηκαν οι αντοχές της σε πολλά επίπεδα τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και λόγω της πανδημίας που δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024