Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία - Ουκρανία 1-2: Μυθική πρόκριση των Ουκρανών με γκολ στο 121'

Σουηδία – Ουκρανία 1-2: Μυθική πρόκριση των Ουκρανών με γκολ στο 121′

Με γκολ του Αρτέμ Ντόβπικ στο 121', η Ουκρανία επικράτησε με 2-1 της Σουηδίας (1-1 κ.δ.), πέρασε στα προημιτελικά του Euro και έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με την Αγγλία στη Ρώμη!

Με γκολ του Αρτέμ Ντόβπικ στο 121′ , η Ουκρανία επικράτησε με 2-1 της Σουηδίας (1-1 κ.δ.), πέρασε στα προημιτελικά του Euro και έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με την Αγγλία στη Ρώμη!

Και το όνειρο συνεχίζεται λοιπόν για την Ουκρανία! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στη Γλασκώβη, η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο, κατάφερε να πάρει το «θρίλερ» στην παράταση, με την αλλαγή του Ουκρανού «θρύλου», Αρτέμ Ντόβπικ, να κάνει υπερήφανο τον… δάσκαλο, καθώς με δικό του γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, η Ουκρανία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro και έκλεισε το ραντεβού με την Αγγλία στη Ρώμη!

Ιστορικό το γκολ του Ντόβπικ, καθώς κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Μισέλ Πλατινί, σκοράροντας το πιο αργό τέρμα στην ιστορία του Euro! Μοιραίος ο Ντάνιελσον για τη Σουηδία, καθώς άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές στα τελευταία 20 λεπτά της παράτασης…

Άνοιξε το σκορ ο Ζιντσένκο, ισοφάρισε ο Φόρσμπεργκ

Η Σουηδία φάνηκε να ξεκινάει καλύτερα την αναμέτρηση, έχοντας την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη κλασική φάση ωστόσο ήρθε από τους Ουκρανούς. Οι ποδοσφαιριστές του Σεφτσένκο αναπτύχθηκαν άψογα από τα δεξιά, ο Γιαρμολένκο έβγαλε ωραία στον Μίραντσουκ, εκείνος πλάσαρε με τη μία, ωστόσο ο Όλσεν έβαλε το «στοπ» και αποσόβησε το γκολ.

Και στην αμέσως επόμενη καλή στιγμή, ήρθε και το γκολ από τους Ουκρανούς. Ανάπτυξη και πάλι από τα δεξιά, τρομερή πάσα του Γιαρμολένκο με το εξωτερικό στον Ζιντσένκο, με τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι να σουτάρει με τη μία και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν στο 27ο λεπτό για το 1-0 της Ουκρανίας!

Οι Σουηδοί ωστόσο… ξύπνησαν και άρχισαν να ανεβαίνουν σταδιακά. Η δικαίωση για την ομάδα του Άντερσον ήρθε λίγο πριν από την ανάπαυλα, με σύμμαχο την τύχη. Ο Φόρσμπεργκ σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ζαμπάρνι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπούρτσαν για το 1-1 στο 43ο λεπτό.

Τα… έσπασαν

Η Ουκρανία ήταν και πάλι η πρώτη ομάδα που απείλησε και μάλιστα ξανά με την ίδια συνταγή… Ο Γιαρμολένκο έβγαλε ξανά από δεξιά, ωστόσο το σουτ του Σούντορτσουκ κατέληξε στο δοκάρι του Όλσεν που έμεινε… άγαλμα.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν η σειρά των Σουηδών να σημαδέψουν το δοκάρι! Ο Ίσακ βγήκε στην αντεπίθεση, έβγαλε στον Φόρσμπεργκ, με το σουτ του ποδοσφαιριστή της Λειψίας να βρίσκει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού!

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έφτασε ξανά μία ανάσα από το δεύτερο του τέρμα, όταν πήρε την μπάλα από αριστερά, έκοψε προς τα μέσα και με ένα φοβερό σουτ «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Μπούρτσαν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το το διπλό σφύριγμα του Ορσάτο και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση…

Ο Ντάνιελσον… κρέμασε τη Σουηδία

Ο Άντερσεν έδειξε τις διαθέσεις του ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τρεις επιθετικούς (Μπερκγ, Κουάισον και Κλάεσον), ωστόσο η κόκκινη του Ντάνιελσον έφερε αλλαγή πλάνων, καθώς οι Σουηδοί έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στο 99’.

Η αποβολή του Ντάνιελσον έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στους Ουκρανούς, οι οποίοι πίεσαν για να πετύχουν το γκολ της νίκης και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, με τον Ντόβπικ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 121′.

Ένα γκολ που χάρισε τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στην Ουκρανία, ενώ η Σουηδία αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024