Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίτεσε – ΑΕΚ 1-3: Με το δεξί η ΑΕΚ στην Ολλανδία

Φίτεσε – ΑΕΚ 1-3: Με το δεξί η ΑΕΚ στην Ολλανδία

Στο πρώτο παιχνίδι επί εποχή Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η ΑΕΚ έβγαλε καλή εικόνα απέναντι στη Φίτεσε, επικράτησε των Ολλανδών με 3-1 χάρη στα γκολ των Μπακάκη, Αλμπάνη και Μαχαίρα και ξεκίνησε με το… δεξί την καλοκαιρινή της προετοιμασία.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Παρότι μιλάμε για μια ομάδα που σε σχέση με πέρυσι είχε από προσθήκες μόνο τον Στάνκοβιτς, είδαμε αυτοματισμούς, συνοχή και τακτική συνέπεια. Η Ένωση επικράτησε 3-1 της Φίτεσε στο πρώτο φιλικό για τη νέα σεζόν, με σκόρερς τους Μπακάκη, Αλμπάνη και Μαχαίρα, δείχνοντας μια πολύ καλή εικόνα.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-1-4-1 σε αυτό το πρώτο φιλικό, έχοντας τον Μάνταλο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν διάθεση να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, κάτι που προφανώς αποτελεί και μέλημα του προπονητή για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας στη σεζόν.

Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί στο 17’ με τον Μπακάκη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον διεθνή αμυντικό που με ένα μονοκόμματο σουτ άνοιξε στο σκορ. Μετά το γκολ οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν το πλάνο τους και είχαν δύο καλές στιγμές με τους Αλμπάνη και Ανσαριφάρντ.

Στο 36’ ωστόσο η Φίτεσε ισοφάρισε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ορόζε έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 1-1. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε άμεσα πάντως, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό πήρε ξανά το προβάδισμα! Ο Μάνταλος ελίχθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή, γύρισε στον Αλμπάνη και αυτός με τακουνάκι έκανε το 1-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν λογικά και οι δύο ομάδες άλλαξαν πολλά πρόσωπα. Ο ρυθμός του αγώνα πάντως παρέμεινε ικανοποιητικός. Η ΑΕΚ είχε μια καλή στο 61΄ με τον Νεντελτσιάρου, ενώ η Φίτεσε απείλησε επτά λεπτά με μια προσπάθεια του Χάγιεκ.

Η διάταξη του Δικεφάλου παρέμεινε η ίδια, παρά τα νέα πρόσωπα. Στο 81’ η Ένωση έφτασε μια ανάσα από ένα τρίτο γκολ. Ο νεαρός Ρουκουνάκης βρήκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή τον Τάνκοβιτς, ο Σουηδός μέσος σούταρε με δύναμη και ο τερματοφύλακας της Φίτεσε απέκρουσε με τα πόδια.

Δύο λεπτά ήρθε το γκολ, από τον Μαχαίρα. Ο νεαρός άσος με ωραία προσπάθεια έκανε το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024