Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, σχετίζεται με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση από τη γραμματέα του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη

Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποφάσισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, κρίνοντας ότι η υπόθεση δεν έχει σχέση με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Η συκοφαντική δυσφήμηση αφορά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν ο βουλευτής της ΝΔ για τη Θωμαρίτα Καλδάρα που είχε διατελέσει γραμματέας του υφυπουργού των Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.

Η υπόθεση είχε σχολιαστεί αρκετά στα social media το 2019. Τα σχόλια που είχε κάνει ο δημοσιογράφος τότε και νυν βουλευτής είχαν ενοχλήσει την κα. Καλδάρα, η οποία κατέθεσε μήνυση εις βάρος του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr