Καιρός: Έρχονται 44άρια σύμφωνα με το meteo – Πού θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος
'Ενατη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών - Στους 44 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες
Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, όπου σε συνδυασμό με την επίδραση της τοπογραφίας στη δυτική ροή των ανέμων, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της την Πέμπτη 01/07 στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 43-44 ⁰C.
Στον παρακάτω Χάρτη εμφανίζεται η πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας από την Τετάρτη 30/06 έως και την Κυριακή 04/07, σε πέντε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδος, με τις μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες να καταγράφονται στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Τετάρτη 30/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 39-41 ⁰C και στα βόρεια τους 36-38 ⁰C.
Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο 36-38 ⁰C και τοπικά στην Κρήτη και στην Ανατολική Ρόδο έως τους 39 ⁰C, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 34-35 ⁰C.
Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης 30/06, στα βόρεια ορεινά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Επισημαίνεται ότι :
Θα σημειωθεί άνοδος των ήδη πολύ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Θα είναι έντονο το αίσθημα δυσφορίας σε αρκετές περιοχές.
Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά τμήματα.
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442