ΗΠΑ: Μια 27χρονη τρανς στέφθηκε Miss Nevada και έγραψε ιστορία
H Kataluna Enriquez σπάει τα στερεότυπα και στέλνει το δικό της μήνυμα.
Μία τρανς, η Kataluna Enriquez, ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς στις ΗΠΑ. Η 27χρονη στέφθηκε Miss Nevada USA καιέγραψε ιστορία, καθώς πρόκειται για το πρώτο τρανστζέντερ άτομο στην ιστορία των καλλιστείων στις ΗΠΑ που συμμετέχει και κερδίζει το στέμμα.
Η νεαρή τον περασμένο Μάρτιο στέφθηκε Miss Silver State USA, κατάφερε να κερδίσει τις υπόλοιπες 21 διαγωνιζόμενες και θα εκπροσωπήσει τη Νεβάδα στα καλλιστεία Miss USA, στις 29 Νοεμβρίου. Όπως η ίδια λέει: «Ένα πράγμα που είναι σημαντικό για μένα είναι το inclusivity, η διαφορετικότητα και η εκπροσώπηση. Είναι κάτι που δεν είχα μεγαλώνοντας και συνεχίζει να λείπει από τον σημερινό κόσμο σήμερα. Σήμερα είμαι μια περήφανη έγχρωμη γυναίκα. Προσωπικά, έχω μάθει ότι οι διαφορές μου δεν με κάνουν κάτι λιγότερο, αλλά κάτι περισσότερο».
Στον διαγωνισμό ομορφιάς για τη Miss Nevada USA εμφανίστηκε φορώντας διάφορα βραδινά φορέματα που σχεδίασε μόνη της. Μάλιστα, για τον τελικό επέλεξε ένα φόρεμα στα χρώματα του ουράνιο τόξου. Η 27χρονη εξήγησε ότι έλαβε μέρος για να μοιραστεί την ιστορία της και να δείξει ότι είναι κάτι περισσότερο «από απλώς ένα κορμί».
«Δεν είχα πάντα τα χρήματα και είναι δύσκολο για τις γυναίκες να βρουν φορέματα που ταιριάζουν στο σώμα τους. Η συμμετοχή στα καλλιστεία είναι τόσο ακριβή και ήθελα να διαγωνιστώ και να μπορέσω να αναπτύξω δεξιότητες και να δημιουργήσω φορέματα για μένα και άλλους. Με τα καλλιστεία, ο κόσμος θεωρεί ότι αφορούν μόνο την ομορφιά. Αλλά έχει να κάνει με το πώς εκπροσωπείς τον εαυτό σου, για ποια πράγματα μάχεσαι, τι έχεις κάνει και τους στόχους σου», τόνισε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ – Προς νέο γύρο συνομιλιών οδεύουν ΗΠΑ και Ιράν
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442