Ντεσάν: Δεν αξίζαμε την πρόκριση
Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Ντιντιέ Ντεσάν μετά τον αποκλεισμό από την Ελβετία
Η Γαλλία είναι το πρώτο και μεγάλο φαβορί του Euro 2020 που έμεινε εκτός της διεκδίκησης του τροπαίου.
Οι Πετεινοί αποκλείστηκαν στους «16» από μια ψυχωμένη και αποφασισμένη Ελβετία, με 5-4 στα πέναλτι, κι ενώ σε ένα χορταστικό δίωρο οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3.
Αναφερόμενος στην πορεία των παγκόσμιων πρωταθλητών στη διοργάνωση, ο γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντιντιέ Ντεσάν, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και δεν έψαξε δικαιολογίες.
«Δεν ήταν εύκολο. Είχαμε μια καλή αρχή με την Γερμανία και με την πρώτη θέση στο γκρουπ. Μετά ήταν μια άλλη διοργάνωση» δήλωσε ο DD και πρόσθεσε:
«Απέναντι σε μια μεγάλη ελβετική ομάδα, καταφέραμε να διορθώσουμε την κατάσταση και μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά. Πιέσαμε μέχρι το τέλος και πρέπει να αποδεχθούμε αυτό που συνέβη. Υπάρχει μεγάλη θλίψη σε ολόκληρη την ομάδα. Μιλήσαμε, γνωρίζουμε τη δύναμη, την ενότητα και την αλληλεγγύη αυτής της ομάδας, είχαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Αφού αποκλειστήκαμε, σημαίνει ότι δεν αξίζουμε περισσότερα.
Ο Μπαπέ, ακόμη κι εάν δεν σκόραρε, ήταν συχνά αποφασιστικός. Ανέλαβε την ευθύνη να πάρει το τελευταίο πέναλτι, κανείς δεν τον κατηγορεί. Στα αποδυτήρια δεν υπάρχει κανένας περισσότερο λάθος από κάποιον άλλον. Ο Κιλιάν αναλαμβάνει την ευθύνη, αισθάνεται ένοχος, αλλά δε χρειάζεται να είναι. Η ομάδα μου είναι ενωμένη, παρά αυτήν τη στιγμή απογοήτευσης. Ίσως θα μπορούσα να κάνω διαφορετικές επιλογές. Ξέρω πώς γίνεται, όταν κερδίζει η ομάδα η νίκη είναι των παικτών, και είναι δική μου ευθύνη όταν τα πράγματα πάνε λιγότερο καλά. Είχαμε την επιθυμία, τη φιλοδοξία και τη δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά δυστυχώς σταματήσαμε εδώ».
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία
- Ο Χεζόνια επέστρεψε στο NBA – Αυτό είναι το συμβόλαιο με τους Καβαλίερς
- Νόρις: «Από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου»
- Ελλάδα – Τουρκία 94-73: Επιβλητικοί οι Παίδες, νίκησαν με ανατροπή
- Τεντόγλου: «Κάτι είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά – Το τελευταίο ήταν αλματάρα» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442