
Σάκης Κεχαγιόγλου: Η αγάπη για την τέχνη ήταν η αιτία που ο 49χρονος έκλεψε τους πίνακες
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος του 49χρονου που έκλεψε τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας, καθώς η υπόθεση κράτησε 9 χρόνια και τελικά εξιχνιάστηκε.
Ο δικηγόρος εξήγησε πως εκείνο που έσπρωξε τον 49χρονο στην κλοπή ήταν η αγάπη του για την τέχνη.
«Η αιτία της κλοπής είναι η αγάπη του για την τέχνη. Είναι μία περίεργη, όντως, αγάπη για την τέχνη να αφαιρείς παρανόμως αριστουργήματα που ανήκουν στο ελληνικό κράτος, αλλά όπως είπε και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν επιχείρησε να τα πουλήσει ούτε στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα».
«Εάν δεν υπεδείκνυε ο ίδιος στην αστυνομία που ήταν τα έργα τέχνης, δεν θα γνώριζαν που ήταν. Ομολόγησε και συνεργάστηκε με τις αρχές», υπογράμμισε.
Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο δράστης έδειξε μεταμέλεια και υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκονταν τα αριστουργήματα που αφαιρέθηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη.
«Υπάρχει ένα ελαφρυντικό που λέγεται ότι ο δράστης έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και επιχείρησε να μειώσει τις συνέπειες των πράξεων του. Αυτό ακριβώς έκανε ο εντολέας μου, υπέδειξε το σημείο και επεστράφησαν τα έργα».
- Ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ;
- Ρομπότ – εργάτες με ελληνικό άρωμα και τεχνητή νοημοσύνη
- Πόλεμος στο Ιράν: «Χρυσά» πονταρίσματα 950 εκατ. δολ. στο πετρέλαιο λίγο πριν ανακοινωθεί η εκεχειρία
- «Είναι μια φωλιά από φίδια»: O Στιβ Κροφτ, η δημοσιογραφία και το 60 Minutes
- Ωδή στη φιλία: Οι «κολλητοί» που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
- Ο Γκοντάρ και ο πόλεμος – Τα μέτωπα του 20ού αιώνα πυροδότησαν μια επανάσταση στον κινηματογράφο


