Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας – Τραπεζίτες: Ανανεώνουν το ραντεβού για τον Ιούλιο

Σταϊκούρας – Τραπεζίτες: Ανανεώνουν το ραντεβού για τον Ιούλιο

Ικανοποίηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Θα επαναληφθεί στα μέσα Ιουλίου, με δύο βασικά θέματα, τη βελτίωση χρηματοδότησης και το κόστος των δανείων, η ευρεία τηλεδιάσκεψη, με θέμα: «Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Στην ανάρτηση του προέδρου αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με σχετική επιστολή του συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης ευρείας τηλεδιάσκεψης, με θέμα: «Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)». Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του τραπεζικού συστήματος, φορέων της αγοράς καθώς και η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψαν ενδιαφέρουσες απόψεις, τοποθετήσεις και στοιχεία ένθεν κακείθεν.

Μετά από πρόταση του υπουργού, κρίθηκε αναγκαίο απ’ όλους, η τηλεδιάσκεψη να επαναληφθεί στα μέσα Ιουλίου, με δύο βασικά θέματα: τη βελτίωση χρηματοδότησης και το κόστος των δανείων.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αγορά σύντομα και αφορά στις «παγωμένες» επιταγές, καθώς επίσης και στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ως «επιταχυντής» χρηματοδότησης η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Επεσήμανε ότι μπορεί οι ελληνικές ΜμΕ να υστερούν, σύμφωνα με έρευνες, σε καινοτομία και εξωστρέφεια, αλλά και οι ελληνικές τράπεζες υστερούν σε καινοτομία και εξωστρέφεια χρηματοδότησης και πρόσθεσε ότι, στόχος κυβέρνησης, τραπεζών και επιχειρηματικότητας, πρέπει να είναι πρώτα η ενδυνάμωση και μετά η μεγέθυνση των περίπου 820.000 ΜμΕ στην Ελλάδα.

Το Ε.Β.Ε.Π. απέστειλε, σε όλους τους συμμετέχοντες, αναλυτικό κείμενο με παρατηρήσεις και προτάσεις για τις προοπτικές χρηματοδότησης των ΜμΕ, καθώς και για τις ευκαιρίες πρόσθετης οικονομικής στήριξης, σε επιχειρήσεις όλων των τομέων της οικονομίας.

Sports in

Μια πολύ μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Τα 17 μετάλλια που έχει κατακτήσει η χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ελληνική κολύμβηση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024