Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Κύπρος: Συνεχίζονται οι χρυσές δουλειές με χρυσά διαβατήρια

Κύπρος: Συνεχίζονται οι χρυσές δουλειές με χρυσά διαβατήρια

Οι νέοι κύπριοι πολίτες προέρχονται κυρίως από Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα και την Εγγύς Ανατολή», γράφει η Handelsblatt

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

«Για την Κύπρο τα χρυσά διαβατήρια είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση. Από το ξεκίνημα του προγράμματος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης το 2013, οι επενδύσεις στη Μεγαλόνησο ανήλθαν στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι νέοι κύπριοι πολίτες προέρχονται κυρίως από Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα και την Εγγύς Ανατολή», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Κύπρος και Μάλτα εμμένουν στην πώληση χρυσών διαβατηρίων», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Από την 1η Νοεμβρίου του 2020 η Λευκωσία δεν δέχεται περαιτέρω αιτήσεις επενδυτών για την απόκτηση κυπριακής ιθαγένειας. Εξακολουθεί ωστόσο να εξετάζει παλαιότερες, οι οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα Cyprus Mail είναι 1.413. Για το λόγο αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε επιστολή από τις Βρυξέλλες, με την οποία δίνεται δίμηνη διορία για μια πειστική απάντηση. Σε περίπτωση που η Λευκωσία δεν μπορέσει να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί συνεχίζει το πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη εξακολουθεί να πουλά υπηκοότητες ενδέχεται να οφείλεται σε υπολογισμό, σχολιάζει η Cyprus Mail: Η εκδίκαση της προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αποκλείεται να διαρκέσει χρόνια. Το αναμενόμενο πρόστιμο θα είναι εν τέλει πολύ χαμηλότερο από τα μέχρι τότε έσοδα από το εμπόριο διαβατηρίων».

Παρά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν και η Μάλτα εξακολουθεί να πουλά υπηκοότητες σε εύπορους ενδιαφερόμενους. Στη Βαλέτα απομένει ακόμα ενάμισης μήνας για να πάρει θέση σε παρόμοια επιστολή των Βρυξελλών. Μαλτέζικα μέσα ενημέρωσης ωστόσο εκτιμούν ότι στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναστείλει το πρόγραμμα απόκτησης ιθαγένειας από μεγαλοεπενδυτές».

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies