Η Σχολή Ασωμάτων θα καταστήσει το Ρέθυμνο πόλο έλξης για την εκπαίδευση γεωργών και κτηνοτρόφων στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.

Η αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων στον Δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο γεωργικών και κτηνοτροφικών επαγγελμάτων απασχόλησε τη σύσκεψη που είχε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Παναγιώτη Χατζηνικολάου και τη διευθύντρια Έρευνας Σμαράγδα Σωτηράκη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από πλευράς του κ. Κεφαλογιάννη, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ταχύτερη και πληρέστερη εφαρμογή του πλαισίου συμφωνίας και συνεργασίας για την αξιοποίηση- αναβάθμιση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων και του περιβάλλοντος χώρου και τη λειτουργία του ως «Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές».

Η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» αναμένεται να υπογραφεί από τον οργανισμό το αμέσως προσεχές διάστημα, με βάση την ενημέρωση από τη Διοίκηση του Οργανισμού, ενώ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και η δυνατότητα του Οργανισμού για τη θέσπιση και τη λειτουργία θερινού σχολείου επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο της γεωργίας και κτηνοτροφίας στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ήδη από το επόμενο καλοκαίρι.

Ο υφυπουργός επικοινώνησε με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και τον δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό ενώ μετά τη σύσκεψη δήλωσε πως: «Η διαρκής παροχή τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης των αγροτοκτηνοτρόφων είναι στοιχεία απαραίτητα για τη στήριξη και κυρίως για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η επιχειρουμένη σύνδεση της έρευνας και της εκπαίδευσης με τον πρωτογενή τομέα μέσα από την ανάπτυξη του “Πρότυπου Μεσογειακού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές” είναι στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μέσα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μετά από διαχρονικές και συντονισμένες προσπάθειες ετών, θέτουν σε τροχιά υλοποίησης το σχεδιασμό για τη Σχολή Ασωμάτων. Βρισκόμαστε, πλέον, πολύ κοντά στη στιγμή που το Ρέθυμνο θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση γεωργών και κτηνοτρόφων στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, που τόσο έχει ανάγκη όχι μόνο η ιδιαίτερη πατρίδα μας, αλλά ολόκληρη η χώρα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr