Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Πιθανόν ισλαμιστικό το κίνητρο του μακελειού στο Βίρτσμπουργκ

Γερμανία: Πιθανόν ισλαμιστικό το κίνητρο του μακελειού στο Βίρτσμπουργκ

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της υπόθεσης ότι επρόκειτο για ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν για την αιματηρή επίθεση την Παρασκευή στο Βίρτσμπουργκ.

Ισλαμιστικό ενδέχεται να ήταν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης της Παρασκευής στο Βίρτσμπουργκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι πέντε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

«Ισλαμιστική τρομοκρατία»

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της υπόθεσης ότι επρόκειτο για ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, αλλά όλα τα στοιχεία πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν ενδελεχώς», δήλωσε ο κ. Χέρμαν στην τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Bild, κάνοντας πάντως λόγο για «εντονότατη υποψία» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο 24χρονος Σομαλός Αμπντιραχμάν Γ., ο οποίος έφθασε στη Γερμανία το 2015 ζητώντας άσυλο – και έχει κατ’ επανάληψη νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική -, επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο κέντρο της βαυαρικής πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε «Αλλάχου Ακμπαρ». Η αίτηση ασύλου του έχει απορριφθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορεί να απελαθεί καθώς τελεί υπό καθεστώς «επικουρικής προστασίας».

Γυναίκες τα θύματα

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα θύματα της επίθεσης ήταν γυναίκες.

Ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι «δεν μπορεί για την ώρα κανείς να πει με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια, για ψυχιατρική διαταραχή ή για τρομερό συνδυασμό των δύο».

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στον τόπο της επίθεσης, με τη συμμετοχή πολιτικών της Βαυαρίας, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, εκπροσώπων της εκκλησίας, της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024