Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουίμπλεντον: Οσα πρέπει να ξέρετε για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Γουίμπλεντον: Οσα πρέπει να ξέρετε για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Με ποιους θα παίξουν στον πρώτο γύρο, αλλά και οι πιθανοί αντίπαλοι στους επόμενους.

Στο Λονδίνο και το All England Lawn Tennis and Croquet Club θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο να υπόσχονται μεγάλες μάχες και θέαμα υψηλού επιπέδου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Γουίμπλεντον επιστρέφει μετά από έναν χρόνο, καθώς πέρσι η διοργάνωση δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω κορωνοϊού.

Ανάμεσα στους 256 αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος θα είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την Μαρία Σάκκαρη. Ο «Τσιτσιφάστ» και η «Σακ-ατάκ» πραγματοποίησαν σπουδαίες πορείες στο Ρολάν Γκαρός, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την 25χρονη μέχρι τα ημιτελικά του γαλλικού γκραντ σλαμ, όπου ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Οι δύο συμπατριώτες μας προέρχονται από μεγάλες εμφανίσεις στο Παρίσι και θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Το έργο τους, ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο, αφού το γρασίδι είναι μια επιφάνεια που δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά.

Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο γκραντ σλαμ του Λονδίνου, αλλά χωρίς μεγάλες διακρίσεις. Ο Στέφανος έφτασε μέχρι τους «16» το 2018, ενώ το 2017 και το 2019 αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Η Μαρία έφτασε δύο φορές μέχρι τον τρίτο γύρο. Το 2017 και το 2019, ενώ το 2016 σταμάτησε στον δεύτερο γύρο και το 2018 αποκλείστηκε στον πρώτο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και η Σάκκαρη θα αγωνιστούν στη διοργάνωση, χωρίς να έχουν δώσει φέτος ούτε ένα παιχνίδι στο γρασίδι. Ο Στέφανος και η Μαρία προτίμησαν να ξεκουραστούν από τα δύσκολα και επίπονα παιχνίδια που έδωσαν στο Ρολάν Γκαρός και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει του Γουίμπλεντον.

Ο 22χρονος και η 25χρονη έχουν πάει στο Λονδίνο έχοντας μειονέκτημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες και καλούνται να το διαχειριστούν. Πρέπει να βρουν γρήγορα τα πατήματά τους στο κορτ και να αποφύγουν τις εκπλήξεις στον πρώτο γύρο, όπου ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφόε και η Μαρία την Αράντξα Ρους.

Ο Αμερικανός βρίσκεται στο Νο. 56 της παγκόσμιας κατάταξης και η Ολλανδέζα στο Νο. 84 του κόσμου. Τόσο ο Τσιτσιπάς, όμως, όσο και η Σάκκαρη έχουν συντριπτικά υπέρ τους τo h2h.  Ο Ελληνας τενίστας έχει κερδίσει και τα τρία ματς που έχει δώσει στο παρελθόν με τον Τιαφόε, ενώ η Μαρία έχει βγει νικήτρια και τις δύο φορές που αντιμετώπισε την Ρους.

Αμφότεροι θα κάνουν πρεμιέρα στο Γουίμπλεντον σήμερα (28/6), με τους διοργανωτές να τοποθετούν το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αμερικανό ως δεύτερο στο No.1 court, μετά το ματς Μόνικα Νικουλέσκου-Αρίνα Σαμπαλένκα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αγώνας του «Τσιτσιφάστ» με τον Τιαφόε θα αρχίσει περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Οσον αφορά στο παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη με την Αράντχα Ρους, οι διοργανωτές το τοποθέτησαν στο Court 12 και θα είναι το τέταρτο και τελευταίο της ημέρας. Θα διεξαχθεί μετά τους αγώνες Μίλμαν-Μπαουτίστα Αγκούτ, Ο’Κόνελ-Μονφίλς και Κ. Πλίσκοβα-Ζίντανσεκ και θα ξεκινήσει περίπου στις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από το πόσο θα κρατήσουν τα παιχνίδια που προηγούνται της αναμέτρησης της Ελληνίδας τενίστριας με την Ολλανδέζα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κληρωθεί στο ίδιο μισό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, γεγονός που σημαίνει ότι εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, οι δύο τενίστες θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Στέφανου (σ.σ 1ος γύρος: Τιαφόε)

2ος γύρος: Μπαένα/Πόσπισιλ
3ος γύρος: Κατσάνοφ
4ος γύρος: Ντε Μινόρ
Προημιτελικά: Μπαουτίστα Αγκούτ/Σαποβάλοφ
Ημιτελικά: Τζόκοβιτς
Τελικός: Φέντερερ/Μεντβέντεφ/Ζβέρεφ

Η Μαρία Σάκκαρη, όπως προαναφέραμε, στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Αράντξα Ρους από την Ολλανδία, όντας το φαβορί για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο ίδιο μισό με τις Σαμπαλένκα, Σβίατεκ, Μουγκουρούθα και Κενίν.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Μαρίας Σάκκαρη:

2ος γύρος: Ρότζερς/Στόσουρ
3ος γύρος: Ριμπάκινα
4ος γύρος: Σαμπαλένκα
Προημιτελικά: Σβίατεκ/Μουγκουρούθα
Ημιτελικά: Κενίν/Πλίσκοβα
Τελικός: Μπάρτι/Σβιτόλινα/Σ. Γουίλιαμς

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024