Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Υπάρχει 10% πιθανότητα να κινδυνέψει κάποιος που έχει εμβολιαστεί

Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Υπάρχει 10% πιθανότητα να κινδυνέψει κάποιος που έχει εμβολιαστεί

«Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν κάποιοι που και με το νέο ιό θα έχουν ελαφρή νόσηση, κι άλλοι που θα διασωληνωθούν», είπε ο κ. Παυλάκης

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την μετάλλαξη Δέλτα. Ο γιατρός, ερευνητής κ. Γιώργος Παυλάκης μίλησε για την επικινδυνότητα του νέου στελέχους στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Καλύτερα να τρομάξουμε παρά να την πάθουμε σαν αγράμματοι», ήταν το πρώτο σχόλιο του γιατρού ερευνητή ενδεικτικό της σοβαρότητας της νέας μετάλλαξης του κοροναϊού. Όπως ανέφερε πρόκειται για έναν νέο ιό με διαφορετικές ιδιότητες και ως προς τα συμπτώματα αλλά κυρίως ως προς τη μεταδοτικότητα.

«Βγάζει περισσότερο ιικό φορτίο, πολλαπλασιάζεται πολύ πιο γρήγορα και ψηλά στο ανθρώπινο σώμα, κάνει χειρότερη ασθένεια και επεκτείνεται στα παιδιά», σημείωσε και στάθηκε στο παράδειγμα της Αγγλίας στην οποία έχει επικρατήσει το νέο στέλεχος.

«Ο ιός Δέλτα έχει καταφέρει να αποφεύγει ορισμένα από τα αντισώματα που ο οργανισμός έχει βγάλει από τα εμβόλια ή προηγούμενη νόσηση. Υπάρχει και το Δέλτα + που αποφεύγει περισσότερα αντισώματα των εμβολίων», υπογράμμισε.

«Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν κάποιοι που και με το νέο ιό θα έχουν ελαφρή νόσηση, κι άλλοι που θα διασωληνωθούν. Στην Αγγλία υπάρχουν αρκετοί θάνατοι εμβολιασμένων που πέθαναν από τη μετάλλαξη Δέλτα. Το πρόβλημα με τον κοροναϊό είναι ότι βγαίνουν νέα στελέχη. Και στην γρίπη το έχουμε δει. Κάνουμε κάθε χρόνο νέο εμβόλιο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κοροναϊό», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα τα πάνε καλά με τη μετάλλαξη Δέλτα όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί. Είναι πρόωρο το σήμα που δόθηκε να πετάξουμε τη μάσκα. Ο κόσμος παίρνει το σήμα ότι τελειώσαμε. Δεν τελείωσαμε. Με το Δέλτα μπορεί να βρεθούμε σε νέο επιδημικό κύμα. Πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να επιβραδυνθεί ο ιός με τα μέτρα προστασίας. Είναι και τα δύο το ίδιο σημαντικά», σημείωσε.

«Το Δέλτα είναι στην Ελλάδα και επεκτείνεται. Τις επόμενες ημέρες όσοι λένε να περιμένουμε και να δούμε  θα εκπλαγούν.», τόνισε.

«Υπάρχει 10% πιθανότητα να κινδυνέψει κάποιος που έχει εμβολιαστεί. Θα ξεφύγουμε όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να καταπιέσουμε τον ιό σε επίπεδα “0”. Τώρα πρέπει να χτυπήσουμε τον ιό στο κεφάλι. Τον Σεπτέμβρη ίσως και το καλοκαίρι ο νέος ιός μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα μέτρα. Ένας νέος ιός τόσο επιθετικός όπως αυτός μπορεί να κάνει κύμα και το καλοκαίρι», υπογράμμισε.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024