Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: «Καμίνι» και σήμερα η χώρα με τον υδράργυρο πάνω από τους 40 βαθμούς

Καιρός: «Καμίνι» και σήμερα η χώρα με τον υδράργυρο πάνω από τους 40 βαθμούς

Νέο «κύμα» υψηλών θερμοκρασιών από την ερχόμενη Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 41 βαθμούς την Κυριακή

Συνεχίζονται και σήμερα – με μικρή πτώση – οι υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ότι από Τρίτη έρχεται νέο κύμα καύσωνα στη χώρα.

Σήμερα, Κυριακή, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, ωστόσο στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες 5-6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις με πολλά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 5 μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρατηρηθούν λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 4 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες δεν αλλάζει τίποτα ως προς τα φαινόμενα, όμως η σκόνη θα εκτοπιστεί τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα θερμή εισβολή.

Άγγιξε τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο

Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ξεπέρασε τους 42C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου και στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 42,2. Ακολούθησαν Στυλίδα Φθιώτιδας (41,8), Τρίκαλα (41,7), Δένδρα Τυρνάβου (41,4), Πλατανούλια Λάρισας (41,4) και Ασπρόπυργος (41,3).

Πτήση drone με θερμική κάμερα πάνω από την Αθήνα – Κατέγραψε θερμοκρασίες επιφάνειας έως 72 βαθμούς

Πολύ υψηλές επιφανειακές θερμοκρασίες κατέγραψαν οι πτήσεις με drone πάνω από περιοχές της Αθήνας, με τη χρήση θερμικής κάμερας, που πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories, σε συνεργασία με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με στόχο την χαρτογράφηση περιοχών που συμβάλλουν στην αστική θερμική νησίδα της πρωτεύουσας.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες επιφάνειας που κατέγραψε η θερμική κάμερα, ήταν οι 72 ° C, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού στο Φιξ να φτάνει τους 47 ° C και στην περιοχή της Αμφιθέας τους 44 ° C. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία του αέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν 37 ° C κοντά στο κέντρο της Αθήνας και 31 ° C στα παραθαλάσσια τμήματα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες.

Από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, σύμφωνα με το meteo, γίνεται εύκολα αντιληπτή η μεγάλη σημασία της χρήσης ψυχρών υλικών στην κατασκευή κτιρίων και δαπέδων στην πόλη, τα οποία συνεισφέρουν στην μείωση της εκπομπής θερμότητας στον αέρα κοντά στο έδαφος και επομένως μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Ο καιρός σήμερα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές στους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά τις θερμές ώρες της ημέρας, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά με μικρή πτώση στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με το meteo, για σήμερα Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς), 26 έως 39-40 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 41 βαθμούς), 22 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 38-39 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024