Αν και η Μάλτα είναι στις λιγοστές επιλογές της Βρετανίας ως ασφαλής προορισμός, η κυβέρνηση του νησιού της Μεσογείου αποφάσισε να βάλει «φρένο» στις επισκέψεις των τουριστών

Μπορεί η Μάλτα να είναι πλέον στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας, ωστόσο η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε ότι θα ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα.

Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα μόλις φθάσουν στη χώρα.

Το νησί της Μεσογείου είναι από τις 14 περιοχές που προστέθηκαν στην Βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα. Ως εκ τούτου, οι τουρίστες που θα ταξιδεύουν εκεί, δεν θα τίθενται σε καραντίνα στην επιστροφή τους.

Συγκεκριμένα οι αρχές της Μάλτας ανακοίνωσαν πως όσοι δεν έχουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό, μόλις φτάνουν θα τίθενται σε καραντίνα με δικά τους έξοδα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί η περίοδος της καραντίνας, ωστόσο το σύνηθες είναι 14 ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκαλί λίστα – «Παράθυρο» για τους πλήρως εμβολιασμένους

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του βρετανικού συστήματος υγείας παρέχεται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολιαστικού προγράμματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η εφαρμογή του NHS θα είναι αποδεκτή στη Μάλτα.

Μέχρι στιγμής, όσοι ταξιδεύουν στη Μάλτα από το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλουν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών πριν την επιβίβασή τους στην πτήση. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο τεστ, κάθε ταξιδιώτης θα κάνει είτε τεστ στην άφιξη είτε θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο λόγος για αυτήν την απόφαση είναι η διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα στη Βρετανία και η ανησυχία που έχει υπάρξει σε όλη την Ευρώπη για την μεγάλη πιθανότητα διάδοσής του.

Η Μάλτα είναι η μόνη χώρα που μπήκε στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα χωρίς επιτήρηση, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες χώρες κινδυνεύουν να επιστρέψουν στην πορτοκαλί λίστα.

Από τις 30 Ιουνίου, οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν θα υπόκεινται σε υποχρέωση αυτοαπομόνωσης στην επιστροφή τους από τη Μάλτα, τις Βαλεαρίδες Νήσους και κάποια νησιά της Καραϊβικής.

Στην πορτοκαλί λίστα παραμένουν ορισμένοι από τους πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς των Βρετανών, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η ηπειρωτική Ισπανία. Όσοι επισκέπτονται αυτές τις περιοχές, θα πρέπει στην επιστροφή να τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr