«Στη φάση που βρισκόμαστε η λύση είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στα σύνορα», τόνισε η κα Πελώνη σχολιάζοντας αναφορές ότι Γερμανία και Γαλλία άσκησαν κριτική στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες τουριστικές χώρες για το γεγονός ότι δέχονται τουρίστες που έχουν κάνει το ρώσικο ή το κινεζικό εμβόλιο

Η λύση βρίσκεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών και όχι σε νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις είναι το μήνυμα της κυβέρνησης για να υπάρχει ένα ασφαλές άνοιγμα της δραστηριότητας στην τουριστική οικονομία.

Δεν υπήρξε συναίνεση για πρόσθετους περιορισμούς

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας αναφορές ότι Γερμανία και Γαλλία άσκησαν κριτική στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες τουριστικές χώρες για το γεγονός ότι δέχονται τουρίστες που έχουν κάνει το ρώσικο ή το κινεζικό εμβόλιο, σημείωσε ότι έγινε ευρύτερη συζήτηση για την πανδημία και τη νέα μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν υπήρξε συναίνεση για πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κοροναϊό.

«Στη φάση που βρισκόμαστε η λύση είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις», τόνισε η κα Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι 100,3».

Οι μεταλλάξεις δεν θα αφορούν τους εμβολιασμένους

Ειδικότερα η κα Πελώνη τόνισε: «Η νέα μετάλλαξη Δέλτα, προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα μετάλλαξη υπάρχει αυτός ο προβληματισμός, που από κάποιες χώρες ενίοτε, εκφράζεται και σε πανικό. Η Ελλάδα είναι συνεπής με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid για το οποίο έχει λάβει συγχαρητήρια».

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Δεχόμαστε και άλλα εμβόλια. Η λύση, όμως, όπως ειπώθηκε και μέσα στη Σύνοδο δεν είναι οι περιορισμοί στις
μετακινήσεις.  Η λύση  είναι οι εμβολιασμοί. Εκεί πρέπει να επιμείνουμε όλοι, εκεί πρέπει να επιμείνει όλη η Ευρώπη. Έγινε μάλιστα  συζήτηση για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

»Διότι όποια μετάλλαξη κι αν επικρατήσει το επόμενο διάστημα, δεν θα αφορά αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Αυτοί θα έχουν μικρότερο κίνδυνο. Έχει αποδειχθεί αυτό από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Άρα, η μάχη που πρέπει να δοθεί είναι η μάχη για την
επιτάχυνση των εμβολιασμών. Να πειστούν περισσότεροι πολίτες και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη να εμβολιαστούν. Η διάθεση και στη Σύνοδο δεν ήταν για περιορισμούς στα σύνορα. Δεν υπήρξε συναίνεση να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί. Υπάρχει εγρήγορση και
όχι εφησυχασμός και  παρακολουθούνται οι μεταλλάξεις».

Ικανοποιημένη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη, καθώς η συνέχεια και συνέπεια στην αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας παραμένει όρος για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, αφού τα ευρωτουρκικά συνδέθηκαν με τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι οι 27 ηγέτες της ΕΕ χαιρέτισαν την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή η αποκλιμάκωση θα πρέπει να διατηρηθεί, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr