Για την Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε, τονίζει το ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τα συμπεράσμτα της Συνόδου Κορυφής για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και υπογραμμίζει ότι ενώ προχωρά η θετική ατζέντα για την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε και επομένως δεν έλαβε κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα ελληνικά συμφέροντα.

Άβουλο παρατηρητή της Συνόδου Κορυφής χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΙΝΑΛ ασκώντας κριτική καθώς όπως τονίζει ενώ η θετική ατζέντα για την Τουρκία προχωρά η Ελλάδα δεν εξασφαλίζει κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα ελληνικά συμφέροντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν ότι η θετική ατζέντα για την Τουρκία προχωρά.

»Οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ξεκινούν, ανοίγει ο δρόμος για νέους πόρους προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό.

»Όμως για την Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε.

»Ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε και επομένως δεν έλαβε κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα ελληνικά συμφέροντα. Δεν τέθηκαν καν προς την Τουρκία οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την διακοπή της επιθετικότητας της.

»Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός αρκέστηκε στον ρόλο του άβουλου παρατηρητή.

»Ακόμη και η γενικόλογη και αόριστη πρόβλεψη στα συμπεράσματα ότι η εφαρμογή θετικής ατζέντας είναι «σταδιακή, ανάλογη και αντιστρέψιμη», είχε αποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.

»Κατά τα άλλα ο κ. Ερντογάν ετοιμάζει νέα «παράσταση» στα κατεχόμενα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr