Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος Κορυφής-Μέρκελ: Δυστυχώς δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας - Success story το πιστοποιητικό

Σύνοδος Κορυφής-Μέρκελ: Δυστυχώς δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας – Success story το πιστοποιητικό

Την ανησυχία της για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κοροναϊού και για τις συνέπειες από την υποδοχή τουριστών στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που δεν έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ εμβόλια, επανέλαβε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής. Παράλληλα, έκδηλη ήταν η απογοήτευσή της για τις αποφάσεις για Τουρκία και Ρωσία

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κοροναϊού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τη νέα αυτή παραλλαγή του κοροναϊού, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο Ισραήλ, όπου οι εμβολιασμοί είναι πιο μπροστά, σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «success story» την εφαμοργή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid της ΕΕ.

Τόνισε, όμως, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν και για την ανάγκη συντονισμού έναντι των νέων παραλλαγών του ιού και για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τα εμβόλια, τα οποία δεν έχουν λάβει την έγκριση του ΕΜΑ. «Ζητήσαμε από την Επιτροπή να προχωρήσει με συντονισμένο τρόπο και να υποβάλει προτάσεις, που να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην ενιαία αγορά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν εγκρίνει την υποδοχή τουριστών από κράτη-μέλη της ΕΕ, που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια μη εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), κάτι που επεσήμανε στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, αναφερόμενη τόσο στην Πορτογαλία που δέχεται Βρετανούς τουρίστες και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων, όσο και στην Ελλάδα, που αποφάσισε να δεχτεί Ρώσους τουρίστες, παρότι έχουν εμβολιαστεί με το μη εγκεκριμένο από τον ΕΜΑ εμβόλιο Sputnik-V.

«Να συζητηθεί η τελωνειακή ένωση με την Τουρκία»

Αναφορικά με την Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι η κατάσταση δεν είναι πια τόσο σοβαρή όσο πριν λίγο καιρό και ότι πιστεύει πως θα συνεχιστεί έτσι.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την τελωνειακή ένωση, αλλά και με την πρόταση της Επιτροπής για νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες τόσο στην Τουρκία, όσο και στο Λίβανο και την Ιορδανία – μια πρόταση, την οποία η Επιτροπή δεν έχει ακόμα υποβάλει με όλες της τις λεπτομέρειες.

«Πρέπει να γίνεται διάλογος με την Ρωσία»

Τέλος, σχετικά με τη Ρωσία, είπε ότι έγινε μια «ειλικρινής συζήτηση».

Η Γαλλία και η Γερμανία θέλησαν να πάνε πιο πέρα από τα συμπεράσματα που είχε ετοιμάσει το Συμβούλιο, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για μια Σύνοδο της ΕΕ με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Αν κοιτάξουμε την πραγματικότητα, θα δούμε ότι πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας», δήλωσε η κ. Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει επιβράβευση της Μόσχας.

Πρόσθεσε ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, στην αρχή της θητείας του, συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο και συμφώνησαν σε μία ατζέντα που αντιμετωπίζει τα αμφιλεγόμενα ζητήματα.

«Ακόμα και στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε πάντα διάλογος και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και πιστεύω ότι είναι καλύτερο, όλα τα κράτη-μέλη, στο σύνολό τους, να κρατήσουν ανοιχτούς αυτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τη Ρωσία και όχι το καθένα ξεχωριστά», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024