Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ για επικουρικές συντάξεις: Άλλη μία συντηρητική και ιδεοληπτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΚΙΝΑΛ για επικουρικές συντάξεις: Άλλη μία συντηρητική και ιδεοληπτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η ΝΔ «διαιρεί τους ασφαλισμένους σε παλιούς και νέους, υπονομεύοντας το μέλλον όλων», υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ειδικά ως προς το σκέλος των επικουρικών συντάξεων

«Η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις επιλέγει μια μέθοδο εκτός των ευρωπαϊκών δεδομένων και πρακτικών, η οποία διαιρεί τους ασφαλισμένους σε παλιούς και νέους, υπονομεύοντας το μέλλον όλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, εξηγώντας πως, ουσιαστικά, δημιουργούνται δύο συστήματα.

«Στο σημερινό σύστημα», διευκρινίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «που παραμένουν οι σημερινοί συνταξιούχοι, αλλά και οι εργαζόμενοι άνω των 35 ετών, θα δημιουργηθούν σταδιακά τεράστια ελλείμματα, μιας και οι νέοι πόροι θα πηγαίνουν σε διαφορετικό ‘κουμπαρά’, κάτι που υπονομεύει ευθέως το μέλλον τους και, ουσιαστικά, δημιουργεί αμφιβολίες για το αν θα πάρουν καν επικουρική σύνταξη», όπως επισημαίνει.

Όμως, και για τους νέους, προσθέτει το ΚΙΝΑΛ, «δημιουργούνται πλαστές προσδοκίες, γιατί οι αυξήσεις για τις οποίες μιλά η κυβέρνηση, στηρίζονται σε θεωρητικά σενάρια για την πορεία της οικονομίας».

Και διευκρινίζει ότι «η ‘εγγυημένη’ επικουρική σύνταξη για τους νέους, που προβλέπεται, διαμορφώνεται χαμηλότερα από τις σημερινές, ακόμη και κατά 30%».

Το σχέδιο αυτό «δεν αποτελεί μεταρρύθμιση», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ, αλλά «άλλη μία συντηρητική και ιδεοληπτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024