Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός από ερευνητές του Cambridge: Επικίνδυνη η μετάλλαξη «Δέλτα» ιδίως μέσα στα νοσοκομεία

Συναγερμός από ερευνητές του Cambridge: Επικίνδυνη η μετάλλαξη «Δέλτα» ιδίως μέσα στα νοσοκομεία

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το νέο στέλεχος μπορεί να πλήξει ακόμη και πλήρως εμβολιασμένους νοσοκομειακούς, που αναγκαστικά πρέπει να περιθάλπουν ασθενείς με χαμηλή απόκριση στο εμβόλιο. 

Μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις του ECDC σχετικά με την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη, ανησυχητικά είναι και τα δεδομένα σχετικά με την επικινδυνότητα της παραλλαγής από τους ερευνητές του Cambridge.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το νέο στέλεχος μπορεί να πλήξει ακόμη και πλήρως εμβολιασμένους νοσοκομειακούς, που αναγκαστικά πρέπει να περιθάλπουν ασθενείς με χαμηλή απόκριση στο εμβόλιο.

Για τον λόγο αυτό θεωρεί αναγκαία λύση την Τρίτη δόση στο υγειονομικό προσωπικό, προκειμένου να αποκλειστούν όσο το δυνατόν οι πιθανότητες διάδοσης του ιού στους ασθενείς.

Η περίπτωση του περιστατικού στο Δελχί

Η μελέτη καταδεικνύει την περίπτωση ενός περιστατικού υπερμετάδοσης στο νοσοκομείο του Δελχί νωρίτερα μέσα στο έτος, όπου 30 πλήρως εμβολιασμένα μέλη του προσωπικού προσεβλήθησαν από την μετάλλαξη «Δέλτα» του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την μελέτη κανένας από τους εργαζόμενους δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί αλλά η μελέτη αναφέρει ότι το ξέσπασμα μέσα στο νοσοκομείο προσέθεσε περισσότερες αποδείξεις στην υπόθεση ότι η «Δέλτα» είναι  πιο ανθεκτική στα εμβόλια σε σύγκριση με άλλα στελέχη.

Ανάλογες εξάρσεις της μετάλλαξης Δέλτα αναφέρθηκαν σε άλλα δύο ινδικά νοσοκομεία, ανέφεραν οι ερευνητές, αλλά τέτοιες εξάρσεις δεν παρατηρήθηκαν με άλλα στελέχη.

Τα περιστατικά επαναμόλυνσης μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων νοσοκομειακών εργαζομένων είναι ανησυχητικά καθώς τα νοσοκομεία είναι υποχρεωμένα να νοσηλεύουν ανθρώπους που οι συνθήκες της υγείας τους περιορίζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αναφέρει η μελέτη.

Και επειδή τέτοιοι ασθενείς παρουσιάζουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσηση μετά την μόλυνσή τους από μέλη του ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού, η μελέτη αναφέρει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ενίσχυση των εμβολιασμών για τέτοιους εργαζομένους.

Μεταλλάξεις και τρίτη δόση

Ο Ραβί Γκάπτα, εκ των συντακτών της έρευνας, δηλώνει σχετικά ότι το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης εμβολίου θα πρέπει να εξεταστεί.

Χθες το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προειδοποίησε ότι το παραλλαγμένο και ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος «Δέλτα» αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 90% των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου, καλώντας σε επαγρύπνηση.

«Είναι πολύ πιθανό η παραλλαγή Δέλτα να κυκλοφορεί ευρέως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως μεταξύ των νέων, οι οποίοι δεν αποτελούν στόχο του εμβολιασμού», προειδοποίησε η διευθύντρια της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024