Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η ομάδα που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στο Euro

Αυτή είναι η ομάδα που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στο Euro

Η φιλοσοφία της στα παιχνίδια που είδαμε στον όμιλο, είχαν να προσφέρουν «κάτι» από εκείνο το ποδόσφαιρο που βλέπαμε την δεκαετία του 80 κι αυτό αρέσει στον κόσμο.

Τώρα που η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε κι έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα των ομάδων που συνεχίζουν στην φάση των 16 ένα είναι το σίγουρο.

Η Ολλανδία είναι μια ομάδα που δεν σε αφήνει «αδιάφορο» με την αγωνιστική της ταυτότητα. Είναι μια ομάδα που θέλεις να βλέπεις γιατί παίζει χωρίς να μπαίνει σε «αυστηρό καλούπι».

Η φιλοσοφία της στα παιχνίδια που είδαμε στον όμιλο, είχαν να προσφέρουν «κάτι» από εκείνο το ποδόσφαιρο που βλέπαμε την δεκαετία του 80 κι αυτό αρέσει στον κόσμο.

Πολύ περισσότερο σ’ εκείνους που πρόλαβαν εκείνες τις εποχές.

Είναι προφανές πως υπάρχει μια διάθεση για φουλ επίθεση από τους Ολλανδούς. Είναι όμως ένα χαρακτηριστικό που πάντα έκανε τους «οράνιε» να ξεχωρίζουν και είναι ευχάριστο για τα… μάτια μας που οι Ολλανδοί δεν έχουν ξεχάσει την επίθεση.

Αν υπάρχουν προβλήματα στην ολλανδική ομάδα; Υπάρχουν και είναι και… δυσεπίλυτα καθώς ο Ντε Μπουρ θα πρέπει να βρει λύσεις για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Δεν είναι όμως εύκολο να διαμορφώσει ένα καλύτερο αμυντικό προφίλ για την ομάδα του, αλλά εδώ θα πρέπει να σταθούμε και στο παρελθόν.

Η Ολλανδία δεν υπήρξε ποτέ ομάδα που «απαρνήθηκε» τις… αρχές της. Ότι έκανε το έκανε με βάση την επίθεση κι όχι στηρίζοντας το πλάνο της στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Κι αυτό ακριβώς επιχειρεί να πράξει και σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής το σχέδιο δείχνει να δουλεύει για τα καλά.

Είναι όμως δεδομένο πως τα πράγματα τώρα ζορίζουν γιατί μιλάμε για την φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών και τα λάθη πληρώνονται ακριβά.

Υπάρχει όμως ένα ματς, αυτό απέναντι στην Ουκρανία, το οποίο θα πρέπει να «διαβάσουν» με προσοχή ο Ντε Μπουρ και οι παίκτες του, αν θέλουν να προχωρήσουν στην διοργάνωση.

Το ποδόσφαιρο με την γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, το ταλέντο πολλών παικτών και φυσικά η καλή χρονική συγκυρία δίνει πολλές πιθανότητες στην Ολλανδία να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση.

Πόσο ψηλά; Πολύ ψηλά είναι η απάντηση, αρκεί να παίξουν σε γρήγορο τέμπο. Το λέμε αυτό διότι λίγες ομάδες δείχνουν σε θέση ν’ ακολουθήσουν τον ρυθμό των «οράνιε» κι αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πλεονέκτημα της ολλανδικής ομάδας.

Όπως και να’ χουν πάντως τα πράγματα είναι ξεκάθαρο πως παρακολουθείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους Ολλανδούς για την προσέγγιση που έχουν στο παιχνίδι.

Το είπε πριν από λίγες μέρες και ο Τιάγκο Αλκάνταρα. Ότι δεν του αρέσει η «εξέλιξη» του ποδοσφαίρου, επισημαίνοντας ότι παλιότερα το παιχνίδι ήταν πιο ελκυστικό.

Και ο Τιάγκο Ολλανδία θα βλέπει.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024