Στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει την Παρασκευή, με το καθεστώς του παρατηρητή, για πρώτη φορά σε τακτική Συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών Ηγετών

Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα βρεθουν για το επόμενο τριήμερο και για τον ίδιο σκοπό ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά. Τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα συμμετάσχουν στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με τον κ. Τσίπρα να μετέχει ως παρατηρητής.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες και εν συνεχεία στο Βερολίνο. Στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει αύριο με το καθεστώς του παρατηρητή στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών-PES.

Παράλληλα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, David Sassoli, τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομίας, Paolo Gentiloni και τους προέδρους και συμπροέδρους των προοδευτικών ευρωπαϊκών κομμάτων -τη συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων Ska Keller, την συμπρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Martin Schirdewan και την πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Iratxe Garcia Perez.

Στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει την Παρασκευή, με το καθεστώς του παρατηρητή, για πρώτη φορά σε τακτική Συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών Ηγετών, ενώ θα συναντήσει και τους συμπρόεδρους της Die Linke Susanne Hennig-Wellsow και Janine Wissler.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες και την Παρασκευή 25 Ιουνίου και το Σάββατο 26 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Πέμπτη 24 Ιουνίου / Βρυξέλλες – Προπαρασκευαστική σύνοδος των ηγετών του ΕΣΚ

Παρασκευή 25 Ιουνίου / Βερολίνο – Σύνοδος των ηγετών του ΕΣΚ (PES Leaders)

Σάββατο 26 Ιουνίου / Βερολίνο – Συμμετοχή στο συνέδριο του ΕΣΚ για το μέλλον της Ευρώπης

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr