Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι τα ηχηρά αδειάσματα του Τσίπρα σε Πολάκη: Από το μαξιλάρι ασφαλείας στο εμβόλιο

Ποια είναι τα ηχηρά αδειάσματα του Τσίπρα σε Πολάκη: Από το μαξιλάρι ασφαλείας στο εμβόλιο

Ο εμβολιασμός είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό είπε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας αδειάζοντας τον Παύλο Πολάκη. Ποια είναι τα πιο ηχηρά αδειάσματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Σε κάτι που δεν συνηθίζει να το κάνει τακτικά παρά τις πολλές αφορμές που κατά καιρούς του έχουν δοθεί, προχώρησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, αδειάζοντας με ηχηρό μάλιστα τρόπο τον Παύλο Πολάκη για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τα εμβόλια.

Η μόνη άμυνα απέναντι στον φονικό ιό

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε με δική του πρωτοβουλία από το βήμα κλειστής κομματικής συνεδρίασης και συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και όχι σε κάποια συνέντευξή του κληθείς να σχολιάσει μια ενέργεια ή μια τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και δεν κατονόμασε τον Παύλο Πολάκη εντούτοις δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών με όσα είπε. Συγκεκριμένα κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο κ. Τσίπρας ανέφερε με νόημα:

«Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν τελείωσε. Είναι υπαρκτός και σοβαρός ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις. Την ίδια ώρα, ο ρυθμός του εμβολιασμού – και άρα το πολυπόθητο τείχος ανοσίας – είναι πολύ αργός. Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

»Για αυτόν τον λόγο, ορθώς πρωτοστατήσαμε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο για την άρση της πατέντας των εμβολίων. Καμία κρίση δεν ξεπερνιέται χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά η υγειονομική».

Η τοποθέτηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μετά από την «κρητική βεντέτα» του Παύλου Πολάκη με τον Αντρέα Ξανθό για το ίδιο θέμα, αλλά και τις αποστάσεις του Γιώργου Κυρίτση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας σχετικά με τις δηλώσεις του ότι θα αποφασίσει το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για το αν θα εμβολιαστεί για τον κοροναϊό.

Το άδειασμα για το μαξιλάρι ασφαλείας και η στήριξη σε Τσακαλώτο

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιο ηχηρό άδειασμα ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιφυλάξει άλλη μια φορά για τον Παύλο Πολάκη και ήταν πάλι μέσω κομματικής συνεδρίασης.

Το Σεπτέμβριο του 2020 στην κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Παύλο Πολάκη και αφορούσε το «μαξιλάρι ασφαλείας» για την οικονομία και τα αίτια της εκλογικής ήττας του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μέρος του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Όταν λοιπόν τότε ο Παύλος Πολάκης κατηγορούσε ουσιαστικά για την εκλογική ήττα του Ιουλίου του 2019 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στήριξε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο χωρίς αστερίσκους.

«Θέλω λοιπόν να πω ότι είναι αυτά ακριβώς τα χρήματα, που μέχρι στιγμής έχουν αποτρέψει την κατεδάφιση και τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας. Την οποία θα πλήρωναν πρώτοι και πιο ακριβά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι.

»Είναι αυτό το μαξιλάρι, που έκανε δυνατή την έξοδο της χώρας στις αγορές, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο. Αν υπάρχει η άποψη ότι έπρεπε ένα μέρος από αυτά να τα έχουμε αξιοποιήσει, όχι με όρους προεκλογικών παροχών, αλλά με όρους στήριξης της οικονομίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων και της αγοράς, να το συζητήσουμε. Αλλά για το μαξιλάρι, δείγμα και αποτέλεσμα της εντιμότητας, της νοικοκυροσύνης, του σεβασμού στα λεφτά του λαού, και της πρόνοιας για το σήμερα και το αύριο της χώρας, μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε. Κι αυτό οφείλουμε να το εξηγούμε στους πολίτες και όχι να αποτελεί στοιχείο αυτοκριτικής» είχε τονίσει ο κ. Τσίπρας.

Οι «ακρότητες»

Το πιο πρόσφατο άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη πάντως ήταν πριν από δυόμιση μήνες όταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε κάνει αναφορές με τις οποίες ενέπλεκε τους σημερινούς κομματικούς σχηματισμούς με τις κομματικές διαιρέσεις του 1821 ενώ είχε χαρακτηρίσει τη ΝΔ ως παράταξη των δοσιλόγων και των ταγματασφαλιτών.

«Ούτε η ΝΔ είναι η παράταξη των δοσιλόγων, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη του Κουφοντίνα. Αυτά είναι ακρότητες» είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξή του στο Kontra.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν πολλές άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας είτε κάλυπτε διακριτικά τον Παύλο Πολάκη είτε τον στήριζε μέχρι βαθμού ασυλίας.

Είχε αποφύγει να τον αποδοκιμάσει στη Βουλή

Μάλιστα πριν από μια εβδομάδα στην Βουλή για το εργασιακό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφύγει -όπως του ζητούσε μετ’ επιτάσεως η ΝΔ- να αποκηρύξει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη που αμφισβητούσε την κυβερνητική στρατηγική του εμβολιασμού.

Όταν προκλήθηκε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τον Παύλο Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας αντέτεινε την υπόθεση του AstraZeneca λέγοντας ότι «ο Πολάκης έδωσε την εντολή; Ο Πολάκης ήταν στην επιτροπή που άλλαξε γνώμη και τους είπε “συγγνώμη λάθος αποσύρεται γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία”;».

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024