Ο πρόεδρος της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης έσπευσε να αποσυρει τα επίμαχα tweet με τα οποία διακινούσε το ψεύδος περί αποζημίωσης της οικογένειας Φύσσα με 800.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και μάλιστα παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη «πληροφορία» ήταν ψευδής και ανυπόστατη.

Μετά την καταγγελία της Μάγδας Φύσσα και την επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία διαμαρτυρόταν για τα ψεύδη που διακινούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος έτρεξε άρον άρον να μαζέψει τη λάσπη που τόσο καιρό έριχνε σε βάρος της οικογένειας του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα.

Απέσυρε τα tweet

Ο πρόεδρος της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης έσπευσε να αποσυρει τα επίμαχα tweet με τα οποία διακινούσε το ψεύδος περί αποζημίωσης της οικογένειας Φύσσα με 800.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και μάλιστα παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη «πληροφορία» ήταν ψευδής και ανυπόστατη.

Μάλιστα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις συκοφαντίες που διακινούσε τόσους μήνες, ο Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίζεται τώρα ότι τόσο καιρό που διακινούσε αυτά τα fake news υποστήριζε παράλληλα ότι ορθώς η οικογένεια Φύσσα ελάμβανε αποζημίωση καθώς την δικαιούταν!

Συγκεκριμένα στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου λίγο μετά την επιστολή της Μάγδας Φύσσα στον πρόεδρο της Βουλής έγιναν δύο αναρτήσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

Η πληροφορία δεν ισχύει

«Ως διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού αναρτήσαμε προ μηνών ότι η οικογένεια Φύσσα έλαβε αποζημίωση από το δημόσιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορθώς έγινε διότι την εδικαιούτο.

»Η συγκεκριμένη πληροφορία που διακινείται στο διαδίκτυο όμως δεν ισχύει. Το tweet αφαιρέθηκε. Έγινε χρήση εκ παραδρομής του tweet από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο σε μια εκπομπή του προ μηνών, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι καλώς δόθηκε αποζημίωση, η αλήθεια όμως είναι ότι η Οικογένεια Φύσσα ουδέποτε αποζημιώθηκε από το δημόσιο».

Προσπαθούσε να απαξιώσει ηθικά τον αντιφασιστικό αγώνα

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Βελόπουλος αυτό που έκανε τόσο καιρό ήταν να προσπαθεί να απαξιώσει ηθικά τον αντιφασιστικό αγώνα της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς της.

Με τη δήθεν πληροφορία που αποδείχτηκε απολύτως ψευδής περί χρηματικής αποζημίωσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος λειτουργώντας ως τρολ του διαδικτύου ουσιαστικά προσπαθούσε να συνδέσει τον αγώνα μιας χαροκαμμένης μάνας, για τη δικαίωση του δολοφονημένου από τους φασίστες παιδιού της, με «ταπεινά» κίνητρα και χρηματικό αντίτιμο.

Η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η κα Φύσσα αναφέρει ότι ο κ. Βελόπουλος ισχυρίζεται ψευδώς και επανειλημμένα στις τηλεοπτικές εκπομπές του και στα  social media ότι δήθεν η οικογένεια Φύσσα έχει λάβει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο το ποσό των 800.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει ασκήσει καν σχετική αγωγή.

«Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου», αναφέρει η κα. Φύσσα και ζητάει από τον πρόεδρο της Βουλής να προβεί στις αναγκαίες εκείνες ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι οι ψευδείς αυτές πληροφορίες δεν θα  διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Η επικοινωνία Τασούλα και Βελόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή έφτασε στο γραφείο του προέδρου, με τον κ. Τασούλα να επικοινωνεί αμέσως με τον Κυριάκο Βελόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο τελευταίος αναγνώρισε την επίμαχη ανάρτηση, αν και σημείωσε πως έχει γίνει εδώ και καιρό, ενώ δεσμεύτηκε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία για να αποκαταστήσει το ζήτημα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr