Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Επεκτείνεται το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Έκκληση σε εργαζόμενους και εργοδότες του τουρισμού να κάνουν το εμβόλιο

Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Επεκτείνεται το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ – Έκκληση σε εργαζόμενους και εργοδότες του τουρισμού να κάνουν το εμβόλιο

Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μπορεί να επεκταθεί και στο μόνιμο προσωπικό στις τουριστικές επιχειρήσεις, δηλαδή πέραν του εποχικού, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε εργαζόμενους και εργοδότες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι δεν φτάνει για το τείχος ανοσίας το 50-55% της εμβολιαστικής κάλυψης που μπορούμε να φτάσουμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια

Την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και πέραν του εποχικού προσωπικού των τουριστικών επιχειήσεων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που έχει με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο στο πλαίσιο της 29ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου των τουριστικών επιχειρήσεων στο Ζάππειο.

Ήπια μετάβαση προς την αποσωλήνωση της οικονομίας

Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μπορεί να επεκταθεί έως το Σεπτέμβριο στο μόνιμο προσωπικό στις τουριστικές επιχειρήσεις, δηλαδή πέραν του εποχικού, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά με επιπλέον μέτρα στήριξης που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι «δοκιμασμένο πρόγραμμα που στήριξε την απασχόληση». Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί για φορολογικές πολιτικές στο άμεσο μέλλον υπογραμμίζοντας ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες ωστόσο, συνδέοντας το θέμα αυτό με τη συνολική πορεία της οικονομίας και τη δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος άφησε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για την υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης για 11% ενιαίου φορολογικού συντελεστή σε τουρισμό και μεταφορές.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί φέτος ο στόχος του 50% των εσόδων του 2019 στον τουρισμό και επεσήμανε ότι «από την στήριξη πρέπει να περάσουμε σε μια ήπια μετάβαση προς την αποσωλήνωση της οικονομίας».

Θα φτάσουμε με άνεση το 50-55% της εμβολιαστικής κάλυψης αλλά δεν φτάνει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα χαρακτήρισε τα εμβόλια ως το σημαντικότερο όπλο ώστε να χτίσουμε τείχος ανοσίας που θα καθορίσει και την απρόσκοπτη λειτουργία της τουριστικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χρειάζεται επιπρόσθετη προσπάθεια καθώς «θα φτάσουμε με άνεση στο 50-55% εμβολιαστική κάλυψη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αυτό δεν φτάνει. Όλοι μαζί πρέπει να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν» και ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι αυτό «αφορά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό που είναι εκτεθειμένοι στην ανθρώπινη επαφή».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αφού επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός ο εμβολιασμός και η συζήτηση για την υποχρεωτικότητά του αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις και ομάδες του πληθυσμού ανέφερε:

Έκκληση

«Κάνω έκκληση σε εργοδότες και εργαζόμενους τους τουρισμόυ να αξιοποιήσουν αυτό το δώρο της επιστήμης». Μάλιστα ο πρωθυπουργός συνέδεσε αυτή την έκκληση με την ανησυχία για τον διακριτό κίνδυνο για πισωύγρισμα που υπάρχει από τις μεταλλάξεις και ιδίως τη μετάλλαξη Δ.

Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι εκτός από το εμβόλιο έχουμε στη διάθεσή μας και τα self test για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών πολιτών.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκςη τόνισε ότι έχουμε εμπειρία με τα πρωτόκολλα και φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από πέρσι, ενώ επεσήμανε ότι και το πράσινο πιστοποιητικό αποτελεί μια ακόμη διευκόλυνση για τον τουρισμό καθώς επιτρέπει τα ταξίδια.

«Έχουμε λόγους να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, το β’ εξάμηνο ενδεχομένως να μας εκπλήξει ευχάριστα. Καθοριστικός παράγοντας για το β’ εξάμηνο θα είναι η πορεία των εμβολιασμών» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στερούμαστε επισκέπτες αλλά δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τη μετάλλαξη Δ

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα τουριστών από τη Βρετανία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν είναι είναι σε θέση να κάνει κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση για το θέμα αφού δεν εξαρτάται από τη χώρα μας, καθώς «υπάρχει πρόβλημα με μεταλλαξη Δ στη Βρετανία».

Ωστόσο σημείωσε ότι αυτό που ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον είναι να αντιμετωπίσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με τον ίδιο τρόπο.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για δύο όψεις του νομίσματος σε σχέση με το απαγορευτικό της Βρετανίας και ανέφερε ότι «από τη μια στερούμαστε επισκέπτες αλλά από την άλλη δεν έχει έρθει η μετάλλαξη Δ σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Πορτογαλία δεν ωφελήθηκε με το άνοιγμα καθώς τώρα έχει πρόβλημα με τη μετάλλαξη Δ. «Θα προτιμήσω να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Να εντείνουμε τους ελέγχους που κάνουμε» είπε ο πρωθυπουργός καταλήγοντας:

«Κάθε εμβομάδα που περνάει σε όλες τις χώρες σημαίνει εκατομμύρια παραπάνω εμβολιασμούς. Η μετάλλαξη Δ απαιτεί διπλή δόση εμβολιασμού για να είναι πλήρως προστατευμένοι οι εμβολιασμένοι. Πίσω από κάθε πρόβλημα μπορεί να κρύβεται και κάτι καλό».

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024