Από τον Σωκράτη και τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέχρι τον Μιλόσεβιτς και τον Αλ Καπόνε.

Με το Βήμα της Κυριακής:

Οι Μεγάλες Δίκες της Ιστορίας

Από τον Σωκράτη και τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέχρι τον Μιλόσεβιτς και τον Αλ Καπόνε.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωτότυπα βιβλία γραμμένα από κορυφαίους καθηγητές πανεπιστημίου.

Γεγονότα και χαρακτήρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο όχι μόνο της ιστορίας του Δικαίου αλλά και της ίδιας της ανθρωπότητας.

Μια δίκη, τόσο οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν όσο και ο περίγυρός της, έρχεται να αποκαλύψει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα θέλουμε να πιστεύουμε. Αν πάντως σταθούμε προσεκτικά σε ορισμένες από τις πιο εμβληματικές δίκες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αντιλαμβανόμαστε ότι, σε κάθε περίπτωση, υπήρξαν τέτοιες διαδικασίες, ακτινογραφήθηκε η ουσία μιας ολόκληρης εποχής, η πολιτισμική της στάθμη.

Δίκες που συγκλόνισαν τον κόσμο και έμειναν στην Ιστορία.

Μεγάλες στιγμές της Ιστορίας που διαδραματίστηκαν στις δικαστικές αίθουσες και αποφάσεις που σημάδεψαν τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Αυτή την εβδομάδα

Όσκαρ Ουάιλντ.

Η αξία του να διαφέρεις.

Η σύλληψη, η καταδίκη και η φυλάκιση της μεγαλύτερης διασημότητας της βικτωριανής Αγγλίας για «προσβολή των ηθών» και «ομοφυλοφιλική συμπεριφορά».

Ο λόγος που εκφώνησε ο κορυφαίος λογοτέχνης ενώπιων του δικαστηρίου που έμεινε στην Ιστορία.

Ο Όσκαρ Ουάιλντ υπήρξε η μεγαλύτερη διασημότητα της βικτωριανής Αγγλίας, με εύστροφο πνεύμα και δηκτικό λόγο. Το 1895 αποδείχθηκε μοιραίο για εκείνον, ήταν η χρονιά της πτώσης του. Ο Ουάιλντ έκανε μήνυση στον Μαρκήσιο Κουίνσμπερι για συκοφαντική δυσφήμηση και όταν στο δικαστήριο η κατηγορία κατέπεσε, το ίδιο βράδυ, συνελήφθη ο ίδιος για «προσβολή των ηθών». Δεν άργησε να δικαστεί και να καταδικαστεί για «ομοφυλοφιλική συμπεριφορά». Εξέτισε δύο χρόνια στη φυλακή. Όμως τι είχε πει ο Ουάιλντ για όλα αυτά; Πώς υπερασπίστηκε τον εαυτό του;

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr