Πέλλα: Μητέρα αναβάθμισε σχολεία στα Γιαννιτσά στη μνήμη του γιου της
Η Αικατερίνη Ηλιούδη ζούσε μόνιμα στο Παρίσι, όταν έχασε τον μονάκριβο γιο της. Επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, στα Γιαννιτσά και αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση των σχολείων της περιοχής, στη μνήμη του γιου της.
Η απώλεια του γιου της μετατράπηκε σε κύμα αγάπης και στοργής προς όλα τα παιδιά. Η Αικατερίνη Ηλιούδη ζούσε μόνιμα στο Παρίσι, όταν έχασε τον μονάκριβο γιο της. Επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, στα Γιαννιτσά (ν. Πέλλας), και αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση των σχολείων της περιοχής, στη μνήμη του γιου της. Δύο σχολεία, με τη συμβολή της, απέκτησαν υπερσύγχρονους χώρους αναβαθμίζοντας εξαιρετικά τις υπηρεσίες προς τους μαθητές.
Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας, Νικόλαος Αγγελίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε για την κίνηση αυτή: «Όταν η αγάπη της μάνας συναπαντιέται με μεγαλείο ψυχής και περίσσευμα γενναιοδωρίας, τότε διαχέεται και πολλαπλασιάζεται. Αγκαλιάζει σαν μάνα όχι μόνο το δικό της παιδί, αλλά όλα τα παιδιά. Καθώς μοιράζεται δεν λιγοστεύει αλλά περισσεύει, δεν ξοδεύεται αλλά οικονομείται».
«Η Αικατερίνη Ηλιούδη έκανε δύο μεγάλες χρηματικές δωρεές σε δύο σχολεία της πόλης μας, με σκοπό την αναβάθμισή τους και την καλύτερη φοίτηση των παιδιών», υπογράμμισε η προϊσταμένη ειδικού νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Καλλιόπη Νικολαΐδου.
«Όλα ξεκίνησαν», εξήγησε, «από μια φιλική κουβέντα που είχαμε για τις ανάγκες του 2ου δημοτικού σχολείου όπου εργαζόμουν. Δεν δίστασε, στη μνήμη του γιου της Πιέρ Ηλιούδη, να προσφέρει απλόχερα 26.500 ευρώ. Μ’ αυτά τα χρήματα, δημιουργήσαμε μαζί με τον κ. Αγγελίδη, την αίθουσα υποδειγματικών διδασκαλιών “Πιέρ Ηλιούδη”, μια αίθουσα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικό πίνακα, τηλεόραση και επίπλωση, όλα εξαιρετικής ποιότητας και σχεδιασμού».

Φωτό από ΑΠΕ
Το έργο και η προσφορά της όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Όπως λέει η κ. Νικολαΐδου, όταν έγινε προϊσταμένη του ειδικού νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, η κ. Ηλιούδη της πρότεινε και δεύτερη δωρεά, ύψους 20.000 ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει αυτό το σχολείο στα παιδιά. «Δημιουργήσαμε μια πρότυπη αίθουσα ειδικής φυσικής αγωγής και φυσιοθεραπείας. Καταφέραμε και προσθέσαμε ακόμα μία μικρή αίθουσα για θεραπείες λόγου. Εξοπλίστηκε με σύγχρονο κρεβάτι φυσικοθεραπείας, γερανάκι μεταφοράς των μαθητών με κινητικά προβλήματα, ορθοστάτες, μπασκέτα, προτζέκτορα, συστήματα ήχου, υπολογιστή, υλικό γυμναστικής και ψυχοκινητικής ανάπτυξης, εξοπλισμό που θα ζήλευαν ακόμα και σε έναν ιδιωτικό χώρο», επισημαίνει, φανερά συγκινημένη.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Ηλιούδη για τη δωρεά της στο 2ο Δημοτικό και στο ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο υπέροχων και υπερσύγχρονων αιθουσών, που θα χαίρονται μαθητές και εκπαιδευτικοί. Θερμά συγχαρητήρια και στη συνάδελφο νηπιαγωγό Νικολαΐδου Πόπη, χάρη στην ανιδιοτελή και άοκνη αίσθηση καθήκοντος της οποίας, έγινε δυνατή αυτή η προσφορά», σημείωσε ο κ Νικόλαος Αγγελίδης, αναφερόμενος στην προσφορά και τη συνεργασία των δύο γυναικών.

Φωτό από ΑΠΕ
«Για εμάς, η κ. Ηλιούδη αποτελεί πρότυπο ζωής. Η μεγαλειώδης προσφορά της στα σχολεία της πόλης μας και η αγάπη της στα παιδιά φαίνεται με τις μεγαλόψυχες πράξεις της, με μόνη επιθυμία να μείνει στη μνήμη όλων μας ο γιος της ο Πιέρ, που τόσο νέος έφυγε από τη ζωή. Θεωρώ ότι είναι ευεργέτιδα των σχολείων της πόλης μας, μετατρέποντας την τεράστια απώλεια της, σε δοτικότητα και αγάπη προς τον σχολικό πληθυσμό», κατέληξε η κ. Νικολαΐδου.
Πηγή: ΑΠΕ
- «MEGA News Επικαιρότητα» με τη Βελίκα Καραβάλτσιου και το Σαββατοκύριακο
- Εκλογές για τη νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο – Ποιοι ήρθαν πρώτοι σε ψήφους
- Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
- Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με την Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
- Σας έχουμε καλά νέα: O Κέιν Πάρσονς σιγομαγειρεύει ένα «Backrooms 2»
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες προς τους φιλάθλους για το Game 1 με τον Παναθηναϊκό
- Οριστικά προπονητής του Άρη ο Βασίλης Σπανούλης! Οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια»
- Κομισιόν: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442