Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαευαγγέλου: Νέοι τα περισσότερα στα κρούσματα – SOS για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Παπαευαγγέλου: Νέοι τα περισσότερα στα κρούσματα – SOS για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Η βελτίωση της επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι σαφής και ευχάριστη, ανέφερε η καθηγήτρια.

Βελτιωμένοι είναι όλοι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία όμως τόνισε πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί και πλέον οι νέοι είναι εκείνοι που μολύνονται περισσότερο από τον κοροναϊό.

«Η βελτίωση της επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι σαφής και ευχάριστη. Κατά μέσο όρο έχουμε 400 κρούσματα την ημέρα. Η διάμεση ηλικία μειώθηκε σημαντικά στα 32 έτη λόγω της αυξημένης κινητικότητας που μόλις πρόσφατα άρχισαν να εμβολιάζονται και ξεκίνησαν τις διακοπές», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου, παραθέτοντας περισσότερα στοιχεία για την πανδημίας.

Ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται έχουν μειωθεί καθώς και ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 1.3% Η θετικότητα είναι κάτω από το 1% σε περιοχές που απασχολούν.

«Όλοι μας έχουν συνειδητοποιήσει πως τα self test έχουν συμβάλει σημαντικά κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος».

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στους 4.100 ασθενείς.

Απασχολούν περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Ωστόσο ακόμη απασχολούν περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όπου υπάρχει και κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων αλλά και διασπορά των μεταλλαγμένων στελέχων του ιού.

Ο μέρος όρος εισαγωγών μειώθηκε σε 58 ανά ημέρα, ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και η νόσος αφορά άτομα μικρότερης ηλικίας και όχι μεγαλύτερης.

Αναφορικά με τους θανάτους υπάρχει σημαντική μείωση στην ομάδα των 75 ετών, ωστόσο δεν έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι στις ηλικίες των 60 ετών», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου κάνοντας έκκληση για άμεσο εμβολιασμό.

«Είναι κρίμα σήμερα έξι μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα μας να βλέπουμε τους συμπολίτες μας να κινδυνεύουν», πρόσθεσε.

Άρση της μάσκας και εμβολιασμοί

Σχετικά με την άρση της μάσκας από αύριο, η καθηγήτρια τόνισε πως η επιτροπή εξέταζε τα επιδημιολογικά δεδομένα της επικράτειας, αλλά και τη πορεία του μεταλλαγμένου ιού στην κοινότητα και εισηγήθηκε την διατήρηση της υποχρεωτική διατήρηση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Εισηγηθήκαμε την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός για όλους. Συμπερασματικά η επιδημιολογική εικόνα συνολικά είναι πολύ ικανοποιητική. Όσο όμως ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας δεν μπορούμε να ξεγνοιάσουμε. Ο εμβολιασμός επείγει και θα συμβάλει στην δημιουργία της απαραίτητης ασπίδας προστασίας έναντι του μεταλλαγμένου ιού. Στόχος είναι να αποφύγουμε να νοσήσουμε από τον ιό και αυτό θα επιτευχθεί με το να κάνουμε το εμβόλιο και να τηρήσουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024