Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Συνεχίζονται οι έρευνες για την κάμερα για να «κλειδώσει» η προμελέτη

Γλυκά Νερά: Συνεχίζονται οι έρευνες για την κάμερα για να «κλειδώσει» η προμελέτη

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τον εντοπισμό της κάρτας μνήμης της κάμερας. Ο τρόπος που προσπαθεί ο 33χρονος να «αποφύγει» την προμελέτη.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε στον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το φόνο της Καρολάιν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η σκηνοθεσία της ληστείας, το γεγονός ότι σκότωσε τον σκύλο της οικογενείας αλλά και η στάση του 33χρονου στις 37 μέρες που ακολούθησαν της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά συνηγορούν για την πρόθεση που είχε ο καθ΄ομολογία δράστης να βάλει τέλος στη ζωή της Καρολάιν.

Ωστόσο ο ίδιος προσπαθεί να «σπάσει τα ισόβια» και έτσι επιχειρεί να πείσει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, λόγω διαπληκτισμού που είχε με την Καρολάιν.

Για αυτό στην κατάθεσή του προσπαθεί να παρουσιάσει το θύμα του ως άνθρωπο ψυχικά ασταθή που είχε εξάρσεις θυμού και μάλιστα δεν «υπολόγιζε» τη μικρή Λυδία.

Η «δολοφονία χαρακτήρα» που επιχειρεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν αρκεί από μόνη της για να πείσει τους δικαστές ότι δεν λειτούργησε από πρόθεση.

Έτσι η υπερασπιστική γραμμή του 33χρονου προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω και από άλλα στοιχεία της δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: «Κλειδί» για το κίνητρο το κινητό του πιλότου – Υπήρχε μήνες ρήξη στη σχέση του ζευγαριού

Ο ρόλος της κάμερας στην ανίχνευση του κινήτρου

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το αίτημα του να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο σαλόνι της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά προκειμένου να διακριβωθεί ο χρόνος που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης.

Ο ίδιος αφαίρεσε και πέταξε την κάρτα μνήμης από την κάμερα και την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας. Τώρα ισχυρίζεται ότι αυτό το έκανε μετά τη δολοφονία, γεγονός που κατά τον ίδιο αποδεικνύει ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει την κάρτα

Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να φωτίσουν όλες τις λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στα Γλυκά Νερά προκειμένου να αναζητήσει την κάρτα μνήμης που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί με ειδικό συνεργείο «καθάρισαν» το βόθρο της μεζονέτας -καθώς δεν υπάρχει ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή- και εκεί θα αναζητήσουν την κάρτα μνήμης, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.

Μπορεί η «ξηλωμένη κάμερα» να δώσει απαντήσεις;

Ο κ. Σωκράτης Κάτσικας, καθηγητής ασφαλείας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων Νορβηγικού πανεπιστημίου NTNU μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την κάρτα μνήμης και την κάμερα ασφαλείας που κατέστρεψε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν.

Όπως είναι γνωστό η κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο σαλόνι της μεζονέτας ξηλώθηκε και πετάχτηκε στο πάτωμα. Ο 33χρονος μάλιστα είχε αφαιρέσει την κάρτα μνήμης που αναζητάται.

«Είναι πιθανό να ανακτηθούν κάποια δεδομένα. Μια φυσική καταστροφή δεν σημαίνει ότι κάνει εντελώς μη ανακτήσιμα όλα τα δεδομένα από την κάμερα», ξεκαθάρισε ο κ. Κάτσικας αναφορικά στην κάρτα μνήμης.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να προκύψει τι ώρα ξηλώθηκε η κάμερα και βγήκε η κάρτα, σημείωσε:

«Από την ακριβή εγκατάσταση και της σύνδεσης του δικτύου μέσα στο σπίτι. Είδα ότι είναι μια wifi κάμερα που μιλά με κάποιο ρούτερ. Αυτό σημαίνει ότι κάποια καταγραφή των στοιχείων της κάμερας μπορεί να γίνεται, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από τις τεχνικές της προδιαγραφές και τον τρόπο που έχει συνδεθεί.».

«Δεν είναι απαραίτητο, μπορεί απλά να επανεργοποιήθηκε η επιλογή να στέλνονται οι ειδοποιήσεις.», σημείωσε για την μη ύπαρξη δραστηριότητας από τις 01:30.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Το ψέμα του πιλότου για την πόρτα της σοφίτας – Η μαρτυρία που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Η προμελέτη είναι σίγουρη

Ο Αθανάσιος Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, έκανε λόγο για «μεγάλη υποκριτική δεινότητα» του 33χρονου πιλότου, ενώ υπογράμμισε πως «δημιούργησε πολλές πληγές ιδιαίτερα στη μητέρα αυτή».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία ο κ. Χαρμάνης τόνισε ότι «ο βρασμός ψυχικής ορμής ερμηνεύεται σαν μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος, ένας άνθρωπος που κοιμάται πως μπορεί να προκαλέσει αυτή την αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος;»

«Και δεύτερον για ποιο συναίσθημα μιλάμε, για έναν άνθρωπο που δεν έδειξε ίχνος ενσυναίσθησης;

Ήταν τόσο πολύ έξυπνος και οργανωτικός για να προβεί σε μεθοδευμένες κινήσεις μετά την πράξη. Υπάρχει προμελέτη και ψάχνουμε το κίνητρο» τόνισε.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024