Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ETC: Αρχίζουν τα ταξίδια οι Ευρωπαίοι – Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

ETC: Αρχίζουν τα ταξίδια οι Ευρωπαίοι – Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

Τι δείχνει η τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών

Καθώς η Ευρώπη ανοίγει σταδιακά μετά από μήνες απαγορεύσεων και περιορισμών, το ενδιαφέρον για ταξίδια έχει αυξηθεί ξεκάθαρα, με τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων να προτίθενται να ταξιδέψουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2021.

Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), τονίζοντας ότι μόνο το 15% διατηρεί επιφυλάξεις και αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δεν είναι πρόθυμο να ταξιδέψει . Μάλιστα, η Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές των Ευρωπαίων αυτό το καλοκαίρι

Εμβόλια και Ψηφιακό Πιστοποιητικό

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η ταχεία πρόοδος των εμβολιασμών για την COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού της ΕΕ ενισχύουν το ταξιδιωτικό πνεύμα των Ευρωπαίων. Το 70% των ερωτηθέντων κάνουν ήδη ταξιδιωτικά σχέδια για τους επόμενους έξι μήνες, έναντι 56% που ήταν το εν λόγω ποσοστό τον Φεβρουάριο του 2021. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Αύγουστο του 2020.

Πάνω από το ήμισυ (57%) των Ευρωπαίων αισθάνονται πολύ πιο αισιόδοξοι για τον προγραμματισμό ταξιδιών τους επόμενους μήνες εξαιτίας των εμβολίων, ενώ το 25% είναι ουδέτερο και το 18% δεν έχει πειστεί ακόμα.

Συγκεκριμένα, σε πολλές περιπτώσεις, ο εμβολιασμός έχει άμεσο αντίκτυπο στις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις, με το 54% να δηλώνει ότι προτίθεται να κλείσει ένα ταξίδι αφού πρώτα εμβολιαστεί.

Ομοίως, οι πρόσφατες δράσεις της ΕΕ για τον συντονισμό των κανόνων και την τόνωση των ταξιδιών έχουν ήδη θετικά αποτελέσματα. Η εισαγωγή του EU Digital COVID Certificate έλαβε ευρεία αποδοχή μεταξύ των Ευρωπαίων: το 57% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το πιστοποιητικό θα διευκολύνει τον προγραμματισμό του επόμενου ταξιδιού τους, ενώ μόνο το 18% εκφράζει την αντίθετη γνώμη.

Η Ευρώπη στην πρώτη γραμμή

Οι Ευρωπαίοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν σύντομα είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι για τα καλοκαιρινά ταξίδια: το 31% σχεδιάζει να ταξιδέψει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και το 41% ​​τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ενώ ένα ποσοστό 16% σκοπεύει να κάνει ένα ταξίδι το φθινόπωρο.

Η έρευνα δείχνει επίσης σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες επιθυμούν να επισκεφθούν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (51%), ενώ το 36% προτιμά τα εγχώρια ταξίδια για να απολαύσουν τα αξιοθέατα της χώρας τους.

Οι Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι προτιμούν προορισμούς στο Νότο, όπως Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Πορτογαλία για το επόμενο ταξίδι τους.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024