Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσσηνία: Αθώοι οι 33 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας

Μεσσηνία: Αθώοι οι 33 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας

Οι 33 αγρότες κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας, όταν το 2016, στο πλαίσιο κινητοποίησης πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο.

Αθώοι κρίθηκαν την Τετάρτη 23/6 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οι 33 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας, όταν το 2016, στο πλαίσιο κινητοποίησης για τα δικαιώματά τους πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο.

Ύστερα από ένσταση του δικηγόρου τους, Αντώνη Κατσά, ότι η κατηγορία που είχε αποδοθεί στους αγρότες ήταν αβάσιμη μετά από τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που έγινε το 2019, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν χωρίς να γίνει η δίκη. Δικηγόρος ήταν επίσης ο Παναγιώτης Νταής.

Ο Αντώνης Κατσάς σε δήλωσή του στην Kalamata Journal τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική απόφαση που θα αποτελέσει μπούσουλα για ανάλογες αποφάσεις στα δικαστήρια της χώρας.

Επιπλέον όμως ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι, πέρα από τα νομικά, κανείς δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα των αγροτών αλλά και κάθε εργαζόμενου, όταν διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή τους ως κοινωνικής τάξης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι αγρότες εξαθλιώνονται από την υπερφορολόγηση, τους πλειστηριασμούς, το κόστος καλλιέργειας, τις ζημιές που παθαίνουν. Όλα αυτά, συνέχισε, ωθούν τους αγρότες να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους, όπως μάλιστα αυτά προβλέπονται από το Σύνταγμα. Γι’ αυτό, τόνισε ο κ. Κατσάς, όσοι ασκούν ποινικές διώξεις στους αγρότες και τους εργαζόμενους που αντιδρούν, υπηρετώντας τα συμφέροντα συγκεκριμένων τάξεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τις διώξεις το φρόνημα δεν κάμπτεται.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024