Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρβιτσιώτης: Απαίτηση της Ελλάδας η Τουρκία να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Βαρβιτσιώτης: Απαίτηση της Ελλάδας η Τουρκία να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ΕΕ να πιέσει την Τουρκία να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο ως βάση επίλυσης των διεθνών διαφορών, τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο το οποίο θα προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Ιουνίου 2021.

«Κεντρικό θέμα για εμάς είναι το θέμα της Τουρκίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα στο Λουξεμβούργο και το οποίο θα προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Ιουνίου 2021.

Να δείξει έμπρακτα

«Χαιρετίζεται το γεγονός ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ακόμα ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αυτό θα παραμείνει η απαίτηση της Ελλάδας αλλά και η απαίτηση της Ευρώπης».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας, να πιέσει την Τουρκία να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο ως βάση επίλυσης των διεθνών διαφορών.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, που θα απασχολήσει το Συμβούλιο, είναι θέμα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα για το οποίο «χρειάζεται να βρούμε τη μέση οδό για να υπάρξει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά θα προστατεύει και τα εξωτερικά σύνορα, χωρίς να μετατρέπει τις χώρες πρώτης υποδοχής σε χώρες στις οποίες μόνιμα θα παραμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024