Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Επίδομα Ενοικίου, αλλά και άλλα αρκετά τέτοια επιδόματα που αυτή τη στιγμή χορηγούνται με κριτήριο -μεταξύ άλλων- και αυτό της χαμηλής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων των δικαιούχων, επισημαίνει το ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι η  αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων «μπορεί σε πρώτη φάση να μην επιφέρει περαιτέρω επιβάρυνση στον ΕΝΦΙΑ -αν θεωρήσουμε ειλικρινείς τους ισχυρισμούς του κ. Σταϊκούρα-, θα δημιουργήσει ωστόσο μια νέα πραγματικότητα για αρκετούς πολίτες, οι οποίοι λαμβάνουν διάφορα προνοιακού τύπου επιδόματα».

Κριτήρια χορήγησης

Εξηγώντας την εκτίμηση αυτή, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι «το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Επίδομα Ενοικίου, αλλά και άλλα αρκετά τέτοια επιδόματα που αυτή τη στιγμή χορηγούνται με κριτήριο -μεταξύ άλλων- και αυτό της χαμηλής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων των δικαιούχων, θα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό το κοινωνικό εύρος που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν, αφήνοντας εκτός των παροχών ανθρώπους που πέραν της αλλαγής των αντικειμενικών αξιών του κ. Σταϊκούρα δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μεταβολή στα πενιχρά τους ή και ανύπαρκτα πολλές φορές εισοδήματα».

«Για να μην κρυφτεί λοιπόν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πίσω από μία τέτοια δήθεν αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που δήθεν δεν θα επιφέρει περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση αλλά από την πίσω πόρτα θα ξηλώνεται ακόμα περισσότερο το ήδη αποψιλωμένο από όλα τα μνημονιακά χρόνια κοινωνικό κράτος, το ΜέΡΑ25 προτείνει αντίστοιχη αναπροσαρμογή των κριτηρίων για όλα τα κοινωνικά επιδόματα αυτά ώστε να μην μείνει κανένας άνθρωπος που τα έχει ανάγκη ούτε μισή μέρα χωρίς αυτά. Αν οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι όντως ειλικρινείς, ιδού η Ρόδος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr