Το μέτρο θα είναι οριζόντιο και θα αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η ημέρα που θα πετάξουμε τις μάσκες είναι πολύ κοντά, καθώς αύριο, Τετάρτη, ξεκινά και επισήμως η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει αύριο και την Πέμπτη για μία σειρά θεμάτων.

Πρώτο στη λίστα θα είναι η άρση της χρήσης μάσκας, την οποία θα έχουμε πετάξει μέχρι το τέλος του μήνα και πολύ πιθανό από αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, δηλαδή εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Θα καμφθούν οι επιφυλάξεις

Αν και μερικά μέλη της Επιτροπής φαίνονται διστακτικοί στο να δώσουν το πράσινο φως στην άρση της χρήσης της μάσκας σε όλους, όλα δείχνουν πως εν τέλει το μέτρο θα είναι οριζόντιο, αλλά θα υπάρχουν ισχυρές συστάσεις από τους ειδικούς.

Η επιτροπή προσανατολίζεται προς αυτή την απόφαση που έχουν υιοθετήσει κι άλλες χώρες της Ευρώπης και πιο πρόσφατα η Γαλλία, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο στην πράξη να γίνει άρση του μέτρου μόνο για τους εμβολιασμένους.

Πάντως η ισχυρή σύσταση θα είναι να γίνεται χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν επίσης την Πέμπτη για σειρά θεμάτων, όπως για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης, αλλά και των μπαρ στους κλειστούς χώρους.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ίδια μέρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr