Ξεκάθαρη ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος για το τι πρόκειται να γίνει με το θέμα της αντιμετώπισης ειδεχθών εγκλημάτων όπως αυτό στα Γλυκά Νερά.

Η στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά και η αύξηση της εγκληματικότητας τον τελευταίο καιρό αποτελούν δύο ζητήματα που έχουν απασχολήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, και ειδικά με τις εξελίξεις με την ομολογία του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να υπάρξει αυστηροποίηση στις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση, η κ. Πελώνη είπε ότι έχει ανατεθεί αυτό το έργο από την κυβέρνηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το νέο ποινικό κώδικα. «Αναμένουμε τις εισηγήσεις πολύ σύντομα και σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση είναι για αυστηροποίηση του πλαισίου για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα».

Νωρίτερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στα Παραπολιτικά είπε:

«Όταν μιλάμε για αλλαγή του ποινικού κώδικα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους, σε καμιά περίπτωση  δεν μπορεί κανείς να  νομοθετήσει έναν ποινικό κώδικα με την ψυχολογία της στιγμής ή κάτω από το βάρος κάποιων γεγονότων που σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να διαμορφώνουν  την κοινή γνώμη ή το περί κοινού δικαίου αίσθημα. Αντίθετα πρέπει κανείς να νομοθετεί βλέποντας μακροπρόθεσμα ποια θα είναι η επίδραση ενός ποινικού κώδικα και στο σωφρονιστικό σύστημα και στην ίδια την κοινωνία και στους πολίτες που περιμένουν να ικανοποιείται το περί κοινού δικαίου δικό τους  αίσθημα αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες που έχω μέχρι σήμερα από τις εργασίες της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησης του νέου ποινικού κώδικα και θα κάνουμε ότι  είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας  των Ελλήνων πολιτών.  Η στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουν τεθεί όλα υπόψη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, νομίζω ότι  μέχρι  το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης  θα μας παρουσιάσουν τις προτεινόμενες αλλαγές. Θα έχουμε το χρόνο να τις επεξεργαστούμε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να δούμε αν αυτά τα άρθρα τα οποία προτείνονται  ενδεχομένως χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές  ή περαιτέρω βελτιώσεις και πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να προωθήσουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα αφορά στις αλλαγές του ποινικού κώδικα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr