Από το ερχόμενο φθινόπωρο, χρήστες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω των δορυφόρων του Έλον Μασκ.

Η Starlink, η υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου που αναπτύσσει η SpaceX του Μασκ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ελπίζει να προσφέρει παγκόσμια κάλυψη από τον Σεπτέμβριο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εκτοξεύσει γύρω στους 1.800 δορυφόρους. Από τη στιγμή που θα φτάσουν στην τελική τους τροχιά, θα μπορούμε να προσφέρουμε παγκόσμια κάλυψη. Αυτό αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο» δήλωσε η πρόεδρος της Starlink Γκουέιν Σότγουελ μιλώντας σε συνέδριο του ομίλου Macquarie.

«Στη συνέχεια όμως θα πρέπει να λάβουμε ξεχωριστή άδεια από κάθε χώρα για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας» επισήμανε.

Η Starlink, η οποία σκοπεύει να εκτοξεύσει συνολικά 12.000 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, με κόστος γύρω στα 10 δισ. δολάρια, σήμερα προσφέρει την υπηρεσία σε πιλοτική βάση για συνδρομητές σε 11 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Τον Μάιο, ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι η Starlink είχε δεχτεί μέχρι τότε μισό εκατομμύριο προπαραγγελίες, τις οποίες θα μπορέσει να καλύψει χωρίς σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ενέκρινε φέτος την ανάπτυξη ορισμένων δορυφόρων της Starlink σε χαμηλότερο ύψος από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί,  προκειμένου να προσφέρουν ευρυζωνική πρόσβαση σε περιοχές που δεν καλύπτονται από άλλες υποδομές.

Εκτός από τη Starlink, στην αγορά δορυφορικού Διαδικτύουν ποντάρουν επίσης η υπηρεσία Kuiper της Amazon, η βρετανική OneWeb και η Blue Canyon Technologies της αμερικανικής Raytheon.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr