
Αρμενία: Ευρύ προβάδισμα για το κόμμα του Πασινιάν καταγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα
Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων στις πρόωρες εκλογές της Αρμενίας, τις οποίες προκήρυξε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τερματίσει την πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την ήττα της χώρας στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Το κυβερνών κόμμα Πολιτικό Συμβόλαιο του απερχόμενου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν καταγράφει ευρύ προβάδισμα σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Αρμενία, ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.
Μάχη στήθος με στήθος
Με καταμετρημένο το 21,8% των ψήφων, το κόμμα του Πασινιάν συγκεντρώνει το 59,49%, ενώ το κόμμα του πρώην προέδρου Ρόμπερτ Κοτσαριάν, Συμμαχία για την Αρμενία, λαμβάνει 18,4%.
Ωστόσο, τα αρχικά αποτελέσματα στην πρωτεύουσα Γερεβάν δίνουν στο κόμμα του Κοτσαριάν το 68% των ψήφων, με το κόμμα του Πασινιάν να συγκεντρώνει 19%.
Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των δύο κομμάτων στις πρόωρες εκλογές τις οποίες προκήρυξε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τερματίσει την πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την ήττα της χώρας στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία θεωρήθηκε εθνική ταπείνωση.
Καταποντίστηκε
Ο 46χρονος πρώην δημοσιογράφος Νικόλ Πασινιάν έγινε το 2018 πρωθυπουργός της Αρμενίας μετά την ειρηνική επανάσταση ενάντια στην παλιά, διεφθαρμένη πολιτική ελίτ της χώρας.
Η δημοτικότητα ρεκόρ του Πασινιάν καταποντίστηκε μετά την ήττα της Αρμενίας στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, το φθινόπωρο του 2020.
Μετά έξι εβδομάδες μαχών και περισσότερους από 6.500 νεκρούς, το Γερεβάν αναγκάστηκε να παραχωρήσει σημαντικά εδάφη τα οποία έλεγχε από την προηγούμενη σύγκρουση τη δεκαετία του 1990 για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, περιοχή που αποσχίσθηκε από το Αζερμπαϊτζάν, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι.
Πηγή: ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112





