Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαχ: Εμβολιασμένο πάνω από το 80% των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού

Μπαχ: Εμβολιασμένο πάνω από το 80% των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού

Αισιόδοξη πρόβλεψη από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Πάνω από το 80% των αθλητών και των αξιωματούχων που θα κατοικούν στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι εμβολιασμένοι όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες στις 23 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Ο Μπαχ μίλησε στην αρχή των συνομιλιών με τους διοργανωτές στην Ιαπωνία, για να αποφασιστεί εάν θα επιτρέψει στους εγχώριους θεατές να παρακολουθήσουν τους Αγώνες.

«Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση που θα ληφθεί σχετικά με τους θεατές θα είναι η καλύτερη απόφαση για την προστασία των Ιαπώνων και των συμμετεχόντων» τόνισε ο Τόμας Μπαχ.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι δεν αποκλείει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο χωρίς θεατές, εάν η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της Covid-19.

Οι διοργανωτές, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ιαπωνική κυβέρνηση και η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο αναμένεται να αποφασίσουν αργότερα σήμερα εάν και σε ποιο βαθμό οι εγχώριοι θεατές θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, μια απόφαση που όπως λένε οι ειδικοί υγείας θα έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε πρόσφατα ότι προσβλέπει σε ένα ανώτατο όριο 10.000 ατόμων ανά χώρο.

Οι αξιωματούχοι σκέφτονται χωριστά να επιτρέψουν έως και 20.000 άτομα να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου ως θεατές, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Το κοινό της Ιαπωνίας παραμένει αντίθετο στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Asahi News Network (ANN) στις 19-20 Ιουνίου, με το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι ήθελαν οι Αγώνες να αναβληθούν ξανά ή να ακυρωθούν.

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι Αγώνες δε θα διεξαχθούν με ασφάλεια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024