Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα η επίτροπος Υγείας της ΕΕ - Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Στην Αθήνα η επίτροπος Υγείας της ΕΕ – Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κοροναϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι' αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν πλήρως, τόσο πιο προστατευμένοι θα είναι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, όπου αύριο Τρίτη θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Η επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης, μαζί με τον κ. Κικίλια, το Μέγα Κέντρο Εμβολιασμού «Προμηθέας».

Οι επαφές της επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ό,τι αφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κοροναϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν πλήρως, τόσο πιο προστατευμένοι θα είναι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.

«Η κοινή μας εμβολιαστική στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πώς μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024