Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χορός και έρωτας: Αυτός μας φέρνει κοντά με το αντικείμενο του πόθου μας

Χορός και έρωτας: Αυτός μας φέρνει κοντά με το αντικείμενο του πόθου μας

Χορεύεται σε ζευγάρια, έχει ελευθερία κινήσεων και απογειώνει τον ερωτικό μαγνητισμό.

Εσύ ξέρεις ότι υπάρχει ένα είδος χορού συνώνυμο του φλερτ; Και όμως… Η σάλσα μας φέρνει κοντά με το άλλο φύλο και συνάμα μας γυμνάζει.

Πρόκειται για έναν γρήγορο χορό με προέλευση από την Κούβα όπου Αφρικανοί σκλάβοι τον χρησιμοποιούσαν ως τρόπο έκφρασης των πολιτισμικών τους εθίμων. Με την μεταφορά των σκλάβων στην Αμερική από Ευρωπαίους, μεγάλο μέρος του εγχώριου πληθυσμού ήρθε σε επαφή με το συγκεκριμένο στυλ. Χάρις την μοντέρνα μουσική, τις εντυπωσιακές φιγούρες και τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού μπήκε η σάλσα δυναμικά στο προσκήνιο την εποχή που το μάμπο άρχισε να χάνει δημοτικότητα.

Τι σχέση έχει όμως με τον έρωτα;

Χορεύεται σε ζευγάρια και δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως χορός της αποπλάνησης. Οι κινήσεις του χορού είναι ιδιαίτερα αισθησιακές καθώς επικεντρώνονται στους γοφούς, το στήθος και τον θώρακα. Επίσης βοηθούν το σώμα του χορευτή να αποκτήσει χάρη και ευλυγισία πράγμα που μπορεί να αποτελέσει πομπό έλξης για το αντίθετο φύλο.

Την ίδια ώρα, γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες σώματος υποβοηθώντας στη σύσφιξη των κοιλιακών μυών ενώ ταυτόχρονα γυμνάζονται αποτελεσματικά τα άκρα. Ακόμα, τονωνεί την αυτοπεποίθηση και μειώνει το άγχος. Με τον χορό έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει ο καρδιακός ρυθμός και πέφτει η πίεση, και παρόλο που η αδρεναλίνη ανεβαίνει το σώμα χαλαρώνει. Όσο λιγότερο άγχος υπάρχει τόσο πιο ανοιχτοί είμαστε σε νέες γνωριμίες και διαθέσιμοι για διάφορες δραστηριότητες.

Τέλος, βελτιώνει τη διάθεση. Καθώς, είναι ξεσηκωτικός χορός ανεβάζει τη διάθεση και εξασφαλίζει ευφορία άρα τόσο περισσότερο ελκύει κάποιος τους γύρω του.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024