Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία με «σπασμένα φρένα», προκρίθηκαν και οι Ουαλοί (1-0)

Ιταλία με «σπασμένα φρένα», προκρίθηκαν και οι Ουαλοί (1-0)

Τρία στα τρία, με μηδέν παθητικό και με ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατά από το 1939. Η Ιταλία του Μαντσίνι επικράτησε με 1-0 της Ουαλίας με γκολ του Πεσίνα και πήρε την πρώτη θέση του Α’ ομίλου. Προκρίθηκε ως δεύτερη η Ουαλία με 4 βαθμούς, λόγω καλύτερου goal average από την Ελβετία.

Τι κι αν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποφάσισε να πάει σε οχτώ αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα; Τι κι αν – θεωρητικά – οι Ουαλλοί ήταν αυτοί που καίγονταν περισσότερο για τουλάχιστον έναν βαθμό, για να μην έχουν άγχος από το τι θα συμβαίνει την ίδια ώρα στο Ελβετία – Τουρκία;

Τι κι αν η Ιταλία δεν έχανε την πρόκριση με κανέναν συνδυασμό αποτελεσμάτων; Αυτή η φουρνιά της σκουάντρα ατζούρα συνεχίζει να τρελαίνει όλη την Ευρώπη. Και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Παρ’ την κάτω και την Ουαλλία, τούτη τη φορά όχι με τριάρα όπως έκανε απέναντι σε Ελβετούς και Τούρκους. Αλλά ένα γκολ ήταν αρκετό. Ήρθε με πλασέ στην κίνηση του Πεσίνα στο 39′, έπειτα από φάουλ του Βεράτι.

Και αυτό το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και χάρισε στην Ιταλία την πρώτη θέση με το απόλυτο στον όμιλο (9 βαθμοί), χωρίς να δεχτεί γκολ στα τρία παιχνίδια και με την ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατάει – κρατηθείται – 82 ολόκληρα χρόνια.

Τριάντα ματς αήττητοι συμπλήρωσαν οι Ιταλοί. 25 νίκες, πέντε ισοπαλίες. 30 ματς είχαν μείνει αήττητοι από το 1035 έως το 1939. Με 24 νίκες και έξι ισοπαλίες.

Τελευταία ήττα για την Ιταλία του Μαντσίνι ήταν αυτή κόντρα στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, για το Nations League, τον Σεπτέμβριο του 2018. Έκτοτε δεν έχει συναντηθεί με χαμένο παιχνίδι. Mamma mia, που θα αναφωνούσαν και οι γείτονες, τα όνειρα των οποίων φτάνουν έως την κατάκτη του φετινού EURO.

Κι αν στο ποδόσφαιρο υπάρχει όντως ο όρος «γλυκιά ήττα»; Μία τέτοια γνώρισε σήμερα η Ουαλία. Διότι αυτό το 1-0 δεν την έστειλε… σπίτι της, αλλά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ισόβαθμη με την Ελβετία στους 4 βαθμούς, αλλά το 3-1 των Ελβετών απέναντι στους Τούρκους δεν (τους) ήταν αρκετό.

Στο goal average οι Ουαλοί είναι καλύτερη από την παρέα του Σακίρι και του Σεφέροβιτς και πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16», αφήνοντας την Ελβετία στο άγχος για το αν στο φινάλε του πρώτου γύρου θα ανήκουν στις καλύτερες τρίτες.

Μοναχά μια ευκαιρία είχε να αντιπαρεθέσει η Ουαλία, ένα βολέ του Μπέιλ μέσα από την περιοχή, στον… καταιγισμό των Ιταλών που είχαν το γκολ του Πεσίνα, ένα δοκάρι από φάουλ του Μπερναντέρσκι και 5-6 ακόμα καλές στιγμής για να τελειώσουν το ματς.

Η απευθείας κόκκινη του Αμπαντού στο 55′ άφησε την Ουαλία με δέκα παίκτες, έκανε τη διαχείριση του υπέρ τους σκορ πιο εύκολη για τους ποδοσφαιριστές του Μαντσίνι οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους στους «16» τον τρίτο του 3ου ομίλου, δηλαδή είτε την Ουκρανία, είτε την Αυστρία.

Όσο για την Ουαλία; Θα παίξει με τον δεύτερο του δεύτερου ομίλου, δηλαδή είτε τη Ρωσία, είτε τη Φινλανδία. Όχι κι άσχημα για τις φιλοδοξίες τους να φτάσουν ακόμα ψηλότερα στη διοργάνωση.

 

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024