Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστημονική λύση για τον λόξιγκα

Η επιστημονική λύση για τον λόξιγκα

Μια απλή συσκευή θα μπορούσε να είναι η λύση σε ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα που μαστίζει την ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες. Τον λόξιγκα...

Ο λόξιγκας συμβαίνει όταν το διάφραγμα ξαφνικά συσπάται χωρίς τη θέλησή σας, ενώ την ίδια στιγμή ο λάρυγγας συσπάται επίσης, η επιγλωττίδα κλείνει, και αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να εμποδίζεται η ροή του αέρα.

Ερευνητές ωστόσο, φέρεται να έχουν την απάντηση και αυτή ονομάζεται «εργαλείο αναρρόφησης και κατάποσης» (FISST). Κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως HiccAway.

Η πλαστική συσκευή κοστίζει 14 δολάρια και είναι ένα άκαμπτο καλαμάκι σχήματος L που έχει ένα επιστόμιο στο ένα άκρο και ένα ρυθμιζόμενο καπάκι με βαλβίδα πίεσης, με τη μορφή μιας μικρής τρύπας, στο άλλο.

Η ιδέα πίσω από τη συσκευή είναι ότι αν τα νεύρα, που είναι υπεύθυνα για την έναρξη του λόξιγκα, παραμείνουν απασχολημένα (λόγω του τρόπου λειτουργίας της συσκευής) τότε δεν θα προκαλέσουν το ανεπιθύμητο φαινόμενο.

«Λειτουργεί αμέσως και το αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές ώρες», δήλωσε ο Δρ Ali Seifi, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Texas Health στο Σαν Αντόνιο, και συν-συγγραφέας της μελέτης.

Για να αξιολογήσει τη συσκευή, η ομάδα ανέλυσε τις απαντήσεις από 249 εθελοντές, περισσότεροι από τα δύο τρίτα των οποίων δήλωσαν ότι είχαν λόξιγκα τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η έρευνα, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Jama Network Open και τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι η συσκευή σταμάτησε τους λόξιγκα σε ποσοστό σχεδόν 92% των περιπτώσεων.

Ωστόσο, η μελέτη έχει περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι σε αυτήν δεν συμμετείχε ομάδα ελέγχου και βασίστηκε σε αυτοαναφερόμενα αποτελέσματα.

Ο Δρ Rhys Thomas, σύμβουλος νευρολόγος και νευροεπιστήμονας σε θέματα επιληψίας στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι η συσκευή ήταν πιθανό να λειτουργήσει και ότι είναι ασφαλής και την περίοδο της πανδημίας, καθώς είναι ατομικής χρήσης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024