Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Το «ημερολόγιο» των αστυνομικών για τον πιλότο - «Σας πρόδωσα» τους είπε στο τέλος

Γλυκά Νερά: Το «ημερολόγιο» των αστυνομικών για τον πιλότο – «Σας πρόδωσα» τους είπε στο τέλος

Φαινόταν διαβασμένος και να έχει προβάρει τι θα έλεγε μπροστά στις κάμερες, σημειώνουν οι αξιωματικοί, που επιδιώκουν να έχουν μαζί του συχνότερες προσωπικές επαφές, προκειμένου να σκιαγραφήσουν το ψυχολογικό προφίλ του. 

Η ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης του πιλότου με τον αστυνομικό- χειριστή, οι συμβουλές των αστυνομικών στον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να μην βγαίνει συνέχεια στα κανάλια, αλλά και οι δηλώσεις και συμπεριφορές του 33χρονου που κίνησαν υποψίες στους αστυνομικούς και τελικά ξεσκέπασαν το έγκλημά του.

To άγνωστο ημερολόγιο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ από τις επαφές τους αυτές τις 37 μέρες με τον πιλότο φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ.

11 Μαΐου – 21 Μαΐου: Οι πρώτες 10 ΗΜΕΡΕΣ…

Ο Αναγνωστόπουλος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον αστυνομικό-χειριστή.

Όταν ο πιλότος αρχίζει τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, ο αστυνομικός τον παρότρυνε «μην κάνεις τόσες δηλώσεις».

Φαινόταν διαβασμένος και να έχει προβάρει τι θα έλεγε μπροστά στις κάμερες, σημειώνουν οι αξιωματικοί, που επιδιώκουν να έχουν μαζί του συχνότερες προσωπικές επαφές, προκειμένου να σκιαγραφήσουν το ψυχολογικό προφίλ του.

Έδειχνε «υπερβολικά συνεργάσιμος», σημειώνουν.

22 Μαΐου – 1 Ιουνίου: Το προφίλ του «καλού παιδιού»

Προσπαθεί να κατασκευάσει το προφίλ του «καλού παιδιού», να δώσει την εικόνα του απελπισμένου ανθρώπου που που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από κάτι τραγικό που του συνέβη.

Χαρακτηριστικές οι φράσεις του στους αστυνομικούς: «Προσπαθώ να επιβιώσω», «Πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου».

Στοιχείο με σημασία είναι και ότι κάποια στιγμή βάσει του «ημερολογίου» αυτού της ασφάλειας, εμφανίζεται εξοργισμένος με τις δηλώσεις της ψυχολόγου που άφηνε υπαινιγμούς για το ρόλο του.

«Θέλω να κάνω μηνύσεις» ανέφερε το ίδιο χρονικό διάστημα στους αστυνομικούς σχετικά με δημοσιεύματα που τον ενοχοποιούσαν, αν και μετά, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, υποχωρούσε και έλεγε «εντάξει ο κόσμος λέει τα δικά του».

Οργή προκάλεσαν στον πιλότο τα όσα αναφέρθηκαν για την πιθανότητα να έχει κάνει ασφάλεια ζωής η Καρολάιν, με το γεγονός ότι τα έλεγαν αστυνομικοί που έβγαιναν σε διάφορα κανάλια να τον ενοχλεί ακόμη περισσότερο.

2 Ιουνίου – 12 Ιουνίου: Οι δολοφόνοι της γυναίκας μου..

Σε αυτή φάση φαίνεται να φτιάχνει το εγκληματικό προφίλ των δραστών που είχε πλάσει στο μυαλό του. Αναφέρει κάποια στιγμή «όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και την γυναίκα μου».

Νωρίτερα, είχε φροντίσει να φτιάξει το προφίλ του φιλόζωου, του ευαίσθητου και του στοργικού.

17 Ιουνίου: Η στιγμή της ομολογίας

Ο πιλότος μεταφέρεται από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ.

«Έχεις καταλάβει τι έχει γίνει; Δεν σε φέραμε για πλάκα άρον-άρον από την Αλόννησο. Θες να μας πεις κάτι;» ρωτάνε τον 33χρονο στις 17 Ιουνίου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο πιλότος αρχίζει να μιλά για πρώτη φορά για τα προβλήματα στη σχέση του με την Καρολάιν για να καταλήξει τελικά στην ομολογία και λίγο αργότερα να πει: «Μού φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα».

«Έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω» παραδέχεται μάλιστα προς το τέλος της ομολογίας, έχοντας πάρει αγκαλιά τον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε περισσότερο.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024