Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ - «Ετοιμαστείτε και για νέο πόλεμο»

Λωρίδα της Γάζας: Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ – «Ετοιμαστείτε και για νέο πόλεμο»

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύθηκαν σε αντίποινα για τη χρήση εμπρηστικών μπαλονιών από τους Παλαιστίνιους και κάλεσε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο «επανέναρξης των εχθροπραξιών».

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε νέους βομβαρδισμούς σήμερα εναντίον θέσεων του ένοπλου βραχίονα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το ισραηλινό επιτελείο.

Επληξαν θέσεις της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του έπληξαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας πως επρόκειτο σε αντίποινα για τη χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς ώστε να προκληθούν πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ, χθες Πέμπτη.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στον παλαιστινιακό θύλακα μετέδωσαν πως ακούστηκαν εκρήξεις μέσα στη νύχτα.

Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή της εβδομάδας και μετά το τέλος του πολέμου των ένδεκα ημερών (10η-21η Μαΐου) ανάμεσα στο Ισραήλ και τον ένοπλο βραχίονα της Χαμάς, της ισλαμιστικής παράταξης που έχει την εξουσία στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι έβαλε στο στόχαστρο στρατιωτική θέση της Χαμάς και εγκατάσταση για την εκτόξευση ρουκετών, αντίστοιχα στην πόλη της Γάζας και στη Χαν Γιούνις, πόλη στο νότιο τμήμα του θύλακα ο οποίος τελεί υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό επί σχεδόν δεκαπέντε χρόνια.

«Σειρά σεναρίων»

Ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Αβίβ Κοχαβί, απαίτησε από τους υφισταμένους του να «εντείνουν την προετοιμασία» για «σειρά σεναρίων», συμπεριλαμβανομένης της «επανέναρξης των εχθροπραξιών», μετά την τελευταία σύρραξη στην οποία καταμετρήθηκαν 260 νεκροί στην παλαιστινιακή πλευρά, ανάμεσά τους παιδιά, έφηβοι και μαχητές, και 13 νεκροί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους παιδί, έφηβη και στρατιώτης.

Οι νέες επιδρομές καταγράφονται την ώρα που η Αίγυπτος συνεχίζει τις προσπάθειες για να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία επέτρεψε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος-αστραπή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024